KOSOVO JE SRBIJA Zapadna država stala uz našu zemlju
Alo/ Ilustracija

- Smatram da su odnosi Srbije i Kube dobri i pozitivni. Između nas nema otvorenih pitanja, mi se podržavamo međusobno. Mi podržavamo Srbiju što se tiče Kosova, za nas je Kosovo deo Srbije, i oko toga nema drugih stavova, kazao je kubanski ambasador za Panon RTV.

Epidemija virusa korona pretila je da ugrozi turizam, kao jednu od značajnih privrednih grana Kube, ali ambasador del Todo kaže da je Kuba uspela da savlada kovid-19.

- Turizam je ponovo krenuo i od januara do aprila imali smo gotovo pola miliona turista iz raznoraznih zemalja. Građani se javljaju ambasadi i raspituju za uslove putovanja. Nema nikakvih problema, mogu da putuju bez ograničenja, ko god želi neka dođe. Ovde postoji nekoliko turističkih organizacija koje dovode grupe i preostaje samo da se dogovore. Skupo je, priznajem, ali se isplati, rekao je on.

Pošto, kako otkriva, voli da boravi na plaži, i turistima to preporučuje, pre svega plažu Varadero, te obilazak severne i južne obale Kube. Kaže da je u Havani potrebno provesti bar jednu sedmicu kako bi se upoznala, i da Kuba ima prelepe pejzaže.

Ističe da je Kuba bezbedna zemlja.

- Turisti mogu da dođu i organizovano i sa decom. Kuba je bezbedna zemlja, tamo nema situacija koje postoje u drugim zemljama, rekao je ambasador ove karipske države, prenela je Panon RTV.

Ambasador je najavio da će ovog leta, 29. juna i 3. septembra, u Beogradu gostovati dva kubanska orkestra koja su izuzetno popularna, pa je pozvao građane Srbije da dođu na njihove koncerte.

- Kada oni nastupaju to je uvek puno, mnogi plešu na koncertima i neverovatno je kako ovde i mladi i stari dobro plešu naše ritmove, rekao je on.

Posle 11 godina provedenih u Beogradu, gde je boravio sa celom porodicom, Gustavu Trista del Todu ističe mandat ambasadora.

- Ovde se rodila naša starija ćerka u bolnici ''Narodni front'', ovde smo proveli deo naše mladosti. Ovo je naša omiljena zemlja, nikada je nećemo zaboraviti, zaključio je ambasador Kube.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
defr

22.05.2022 06:45

bravo Kuba, stize uskoro sloboda i vama od okova zapada, Putin ce da ispravi sve nepravde zapadne hegemonije...