VESIĆ SAOPŠTIO Grad uplatio novac izbornim listama za troškove kampanje
Printscreen

Visina sredstava iz javnih izvora za pokriće troškova izborne kampanje koja dobije svaka izborna lista opredeljuju se prema broju glasova osvojenim na izborima, precizirao je Vesić, saopšteno je iz Sekretarijata za informisanje grada Beograda.

Vesić je rekao da je izbornoj listi „Aleksandar Vučić - Zajedno možemo sve” koja je osvojila 48 odborničkih mesta uplaćeno je 18.650.450,13 dinara, izbornoj listi „Vladeta Janković - Ujedinjeni za pobedu Beograda” koju će predstavljati 26 odbornika uplaćeno je 11.022.379,53 dinara dok je izbornoj listi „Moramo - za dobar grad” koja je dobila 13 odbornika prebačeno 6.514.883,26 dinara.


Izborna lista „Ivica Dačić - premijer Srbije, Toma Fila - gradonačelnik Beograda” koja je dobila osam odborničkih mesta uplaćeno je 4.782.230,85 dinara, izborna lista „Miloš Jovanović - Nada za Beograd” koju će u budućem gradskom parlamentu predstavljati sedam odbornika dobila je 4.434.500,37 dinara, naveo je zamenik gradonačelnika.

Dodao je da su izborne liste „Milica Ðurđević Stamenkovski - srpska stranka Zavetnici” i „Boško Obradović - srpski pokret DVERI- POKS- Miloš Parandilović-Patriotski blok za obnovu kraljevine Srbije” koje su osvojile po četiri mandata dobile uplate od po 3.394.308,93 dinara.

On je istakao da su uplate iz budžeta grada Beograda dobile i one izborne liste koje nisu prešle cenzus od tri odsto glasova za ulazak u Skupštinu grada Beograda, a osvojile su više od jedan odsto glasova odnosno 0,2 odsto glasova ako su izborne liste nacionalnih manjina.

Izbornim listama „Dr Vojislav Šešelj - Srpska radikalna stranka”, „Duško Vujošević-Boris Tadić-Ajmo ljudi”, „Vojin Biljić-SUVERENISTI-Saša Radulović-Milan Stamatović-dr Jovana Stojković” i „Ruski manjinski savez za Beograd - ALEKSANDAR BUHANAC” uplaćeno je po 2.007.387,00 dinara, dodao je Goran Vesić.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading