"POKUŠAVAJU DA NAS UVUKU U RAT" Goran Vesić otvoreno o dojavama o bombama: Najvažnija nam je bezbednost ljudi!
TANJUG/PREDRAG MITIC

Vesić je rekao da je danas bilo više dojava bombi na teritoriji grada Beograda, pored škola meta su bili mostovi i u kasnim popodnevnim satima javljeno je da je postavljena bomba i u svim proizvodnim pogonima Beogradskog vodovoda.

- Imamo klasičnu proceduru postupanja u ovakvim slučajevima, Vodovod je od vitalnog značaja i posebne mere zaštite se sprovode kada je vodovod u pitanju. Ni jednog časa nije bio ugrožen sistem u snabdevanju i proizvodnji vode.

Specijalni rat protiv naše zemlje prešao u novu fazu: Srbija na meti terorista! - Alo.rs

UP je odmah izašao na teren i utvrdio da su dojave bile lažne, kao što je bio slučaj i u školama i na mostovima - istakao je Vesić.

Naglasio je da ovo rade organizovene grupe iz inostranstva, čija je misija da poremete normalan život građanima i građankama Srbije. 

I da na taj način pokušavaju da Srbiju uvuku u situaciju koja se dešava u Evropi a koja nema veze sa našom državom.

I dodao da je predsednik Vučić više pita govorio o tome.

- Na nama je da sprovodimo sve procedure i nama je bezbednost ljudi najvažnija. Građani treba da znaju da ćemo uvek sprovoditi mere koje su po zakonu, kako u Vodovodu tako i u drugim komunalnim preduzećima - rekao je Vesić.

NATO OPET NAPADA SRPSKU DECU Bivši obaveštajac otkriva pakleni cilj Zapada zbog kojeg krvoločnoj Alijansi ništa nije sveto

Na pitanje, šta bi se desilo da je zaista došlo do nekog ozbiljnijeg problema kada je u pitanju bezbednost vodovoda.

Vesić je rekao da je takva vrsta napada skoro pa nemoguća, jer je vodovod preduzeće od strateškog značaja koje se posebno čuva i vrlo su stroge kontrole ulaska kada je vodovod u pitanju.

- Mostovi nisu bili zatvarani jer se sprovodi preventivna kontrola istih, preventivno su pojačane kontrole i  javnih preduzeća, kako bi na vreme mogli da reagujemo u ovakvim situacijama - dodao je Vesić.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading