ODLIČNA VEST ZA SRBIJU Još 10 država odjavilo Kosovo!
EPA

Lažna država Kosovo iz dana u dan gubi priznanja država širom sveta! Ovu kvazidržavu do sada su otpriznale 22 zemlje, 18 nešto ranije, a četiri nedavno. Kako Alo! saznaje od izvora iz srpske diplomatije, još deset zemalja je spremno da povuče priznanje.

Priština je mnogo puta do sada prekršila Briselski i Vašingtonski sporazum, poslednji put učinila je to pre nekoliko dana kada su poslali inicijativu za prijem u Savet Evrope. Beograd je više puta upozoravao da neće sedeti skrštenih ruku i da će umeti da odgovori na jednostrane poteze Prištine. Prva reakcija stigla je u petak posle podne kada je saopšteno da su još četiri države povukle priznanje tzv. Kosova i da su Beogradu o tome poslale zvanična obaveštenja. Međutim, taj broj će rasti jer, kako Alo! saznaje, još deset država je promenilo svoju odluku o priznanju tzv. Kosova pa su o tome tamošnje vlasti obavestile srpski državni vrh.

ODLIČNA VEST ZA SRBIJU Još 10 država odjavilo Kosovo!

Tanjug

 

 

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije Petar Petković potvrdio je da se očekuje još povlačenja priznanja tzv. Kosova.

- Uspeli smo ranije da obezbedimo 18 povlačenja priznanja od onih država koje su priznale takozvano Kosovo. Sada su priznanja povukle još četiri države i svakako će se taj broj još povećavati - rekao je Petković.

Ovo je najbolji način da se odgovori Aljbinu Kurtiju na sve ono što radi protiv srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i interesa države Srbije.

- Rekli smo da će, kada se postavi pitanje članstva tzv. Kosova u bilo kojoj međunarodnoj organizaciji, naš odgovor biti žestok i da ćemo upotrebiti sva politička i diplomatska sredstva da se borimo za naše interese. Nećemo se ponašati kao neki ranije da zabijemo glavu u pesak i da izdamo jedno saopštenje - naglasio je Petković, i dodao:

- Nećemo da dozvolimo poniženja. Da neko gura tzv. Kosovo u međunarodne organizacije, a da mi nemo posmatramo, taj film neće gledati.

Informacija o tome koje su države ovih dana povukle priznanje tzv. Kosova čuva se u strogoj tajnosti zbog mogućih pritisaka sa Zapada, posebno od međunarodnih mentora lažne države Kosovo. U tome, naravno, prednjače SAD, Velika Britanija i Nemačka. Detalje znaju samo predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ministar spoljnih poslova Nikola Selaković, direktor Kancelarije za KIM Petar Petković i još najviše dve osobe iz srpskog državnog vrha.

Mnoge stvari su se promenile u korist Srbije od 2012. godine pa naovamo. Pre nego što je uveden moratorijum na lobiranje za nova otpriznavanja tzv. Kosova, čak 18 država povuklo je priznanje ove lažne države. Sa ove četiri nove države i još deset koje su spremne da učine isti korak, odnos snaga u Ujedinjenim nacijama znatno se popravio u korist Srbije.

Kada bude obelodanjeno kojih to 14 država povlači priznanje tzv. Kosova, računica će pokazati da ovu lažnu državu priznaje „samo“ 78 država sveta. To znači da je 115 zemalja potpuno svesno da tzv. Kosovo nije, niti će ikada biti država.

 

NEMAČKA DAJE VETAR U LEĐA PRIŠTINI: Takozvano Kosovo pripada Savetu Evrope

 

Izaslanik nemačke vlade za Zapadni Balkan Manuel Saracin izjavio je da je stav Nemačke jasan - da je tzv. Kosovo u srcu Evrope i da pripada Savetu Evrope.

Saracin je na Tviteru napisao da je ministarki spoljnih poslova privremenih prištinskih institucija Doniki Đervali juče preneo podršku Nemačke kandidaturi tzv. Kosova za članstvo u Savetu Evrope.

 

Priština je 12. maja podnela zahtev za prijem u Savet Evrope, što je Beograd ocenio kao kršenje Vašingtonskog sporazuma.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading