PREMIJERKA BRNABIĆ SE SASTALA SA ŠEIKOM AL MAKTUMOM Prvi susret sa vladarskom porodicom Dubaija (FOTO)
Foto: Alo.rs

Sastanak premijerke Brnabić je prvi susret sa vladarskom porodicom Dubaija na tom nivou, a sastanku koji se održava u zgradi Emirates Towers pristvuje i ministar za kabinetske poslove NJ.E. Muhamed bin Abdulah Al Karkavi.

Posle sastanka, ministar za kabinetske poslove Al Karkavi i premijerka Brnabić potpisaće Memorandum o razumevanju o razmeni iskustava o razvoju i modernizaciji vlade, koji predstavlja važan iskorak u bliskim bilateralnim odnosima Srbije i UAE. Cilj saradnje je, kako je najavljeno, je razmena znanja, al i ko-kreacija projekata. Krovni memorandum o razumevanju odnosi se na devet oblasti, među kojima su digitalna ekonomija, veštačka inteligencija, eUprave, digitalna ekonomije, kreativna industrija i nauka.

Memorandum je dogovoren sa Kabinetom premijera UAE, a od 2018.godine do sada UAE su ovaj vid saradnje razvili sa 11 država (Španija, Grčka, Egipat, Jordan, Kostarika, Senegal, Sudan, Kirgistan, Irak, Uzbekistan, Kolumbija).

Predviđeno je da Brnabić obiđe i Emirates Tower, a potom i Muzej budućnosti koji je o tvoren je u februaru ove godine, a zgrada od sedam spratova sadrži kombinaciju prostora za izlaganje eksponata posvećenih budućnosti i radionica za testiranje i razvoj tehnologija u nastajanju .

Domaćin premijerki u obilasku će joj biti državni ministar za veštačku inteligenciju i digitalnu ekonomiju Omar bin Sultan Al Olama.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading