SRBIJA ĆE IMATI SNAGE Posle sastanka sa Nemcima, Vučić izneo rešenje za Kosovo
Foto: Instagram/budućnostsrbijeav

Govoreći o dijalogu Beograda i Prištine, Vučić je rekao da veruje da ćemo imati snage da dođemo do napretka u tom dijalogu, koji, ponavlja, za nas nije lak, a razloge je, kaže, preneo kancelaru Šolcu.

“Mi ćemo dati sve od sebe da idemo ka kompromisnom rešenju, da pokušamo da pronalazimo kompromisna rešenja, ali ona ne mogu biti samo naše želje, što i ta reč jasno ukazuje, i nama i onima drugima u dijalogu”, rekao je Vučić na zajedničkoj pres konferenciji.

 

Danas, posle sastanka sa nemačkom ministarkom odbrane Kristin Lambreht, Vučić je poručio da rešenje ne može biti nametnuto.

- Molim vas za samo malo poštovanja prema zemlji u kojoj je ubijeno 82 dece. Mora da se pronađe kompromisno rešenje, a ne rešenje koje će biti nametnuto. Pred Srbijom su teška vremena, verujem da ćemo uspeti da ostanemo i opstanemo i budemo pouzdan partner. Da se pridržavamo međunarodnog prava. Molim vas da jednoj suverenoj zemlji dozvolite da ima pravo da iskaže svoje rezerve prema određanim pitanjima. Nemojte da nam branite da imamo pravo na sopstveni stav i mišljenje - rekao je on.

Vučić je prethodno nekoliko puta izjavljivao da, dok je on predsednik, neće priznati lažnu državu Kosovo.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Mirjana

06.05.2022 10:38

Nama je veoma vazno da se resenje nadje i da nas narod na KiM bude bezbedan.