DVERI I NARODNA STRANKA ĆE MINIRATI POSLANIKE STRANKE SLOBODE I PRAVDE Boško i Vuk spremaju pakao za Đilasa!
ATA Images

Sukob Dragana Đilasa, lidera Stranke slobode i pravde, i Vuka Jeremića, predsednika Narodne stranke, ide naruku lideru Dveri Bošku Obradoviću, koji planira da se udruži s Jeremićem i na sednicama u Skupštini Srbije sabotira Đilasove poslanike, saznaje Alo! iz dobro obaveštenih izvora.

Naime, odnosi u opoziciji su poslednjih mesec dana turbulentni, a opozicionari su ušli u otvorene sukobe s Draganom Đilasom, koji je u tom taboru ostao sam na vetrometini. Najpre je buknuo sukob na relaciji Đilas - Jeremić, a nakon toga je u klinč s liderom SSP-a ušao i Obradović. Kulminaciju ovih sukoba ćemo, prema rečima naših izvora, gledati narednih godina u parlamentu, gde će se ujediniti Jeremićevi i Obradovićevi poslanici.

DVERI I NARODNA STRANKA ĆE MINIRATI POSLANIKE STRANKE SLOBODE I PRAVDE Boško i Vuk spremaju pakao za Đilasa!

Foto: Alo/Masanori Jošida

 

- Đilas je godinama pokušavao da se nametne kao lider opozicije. To mu je donekle uspelo, ali se situacija nakon izbora dosta promenila, te su se svi njegovi dojučerašnji saradnici okrenuli protiv njega. Tu se najviše ističu upravo Obradović i Jeremić, koji Đilasa krive da je pokušavao da upropasti njihove partije ne bi li ojačao sopstvenu. U skupštini će izbiti pravi rat opozicionara, a pošto Đilas neće biti poslanik, na meti napada će se naći njegova najbliža saradnica Marinika Tepić - ističu naši izvori.

Ostao sam

Osim što je u lošim odnosima s desno orijentisanim strankama u opoziciji, Đilas teško može da sarađuje i s proevropski orijentisanim opozicionim snagama jer nije u dobrim odnosima ni s liderima tih opozicionih stranka.

 

DVERI I NARODNA STRANKA ĆE MINIRATI POSLANIKE STRANKE SLOBODE I PRAVDE Boško i Vuk spremaju pakao za Đilasa!

Alo

 

Inače, Boško Obradović ocenio je juče da je vreme za saradnju u opoziciji, a ne za teške reči i optužbe.

- Dveri su i do sada davale ogroman doprinos toj saradnji i to ćemo činiti i ubuduće. Ne želim da budem novi faktor sukoba i razdora, već svetosavskog pomirenja i ujedinjenja unutar srpskog naroda u celini - poručio je on za jedan dnevni list, i potvrdio da Dveri imaju komunikaciju s Narodnom strankom te da tu partiju vidi u Patriotskom bloku.

Partiju Dragana Đilasa nije pominjao kad je reč o saradnji, ali je istakao da ne zna kakve su dogovore Aleksandar Vučić i Dragan Ðilas postigli u vezi s novim izborima u Beogradu, i ponovio stav Dveri da je glavnom gradu potrebna prelazna gradska vlast oročena na dve godine, do opštih lokalnih izbora u Srbiji 2024. Podsetimo, mediji su prethodnih nedelja pisali da Jeremić i Obradović prave pakt protiv Đilasa.

Nikada više…

DVERI I NARODNA STRANKA ĆE MINIRATI POSLANIKE STRANKE SLOBODE I PRAVDE Boško i Vuk spremaju pakao za Đilasa!

Foto: Twitter/printscreen

 

Potpredsednica SSP-a Marinika Tepić iznela je mišljenje o daljoj saradnji s Narodnom strankom Vuka Jeremića i poručila da su nastupi njenih opozicionih kolega doveli do toga da saradnja bude vrlo teška.

- Nakon sastanka Vučić - Đilas, moje kolege iz opozicije su se strmoglavile u populizam, promišljaju kratkoročno, bez vizije i strategije! Dalja saradnja s Narodnom strankom je gotovo nemoguća! - rekla je ona.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading