NEĆETE VEROVATI KAKVO VREME NAS ČEKA ZA PRVI MAJ Poznati meteorolog objavio najnoviju prognozu (VIDEO)
Foto: Printscreen/Youtube

Danas će nad regionom preovladavati sunčano ali se od sredine dana očekuje pojačan razvoj dnevne konvektivne oblačnosti koja će ponegde i to uglavnom nad zapadnim i brdsko-planinskim predelima usloviti pojavu grmljvinskih pljuskova. Vetar slab, osim u zoni pljuskova gde na kratko može biti jak.

U sredu će se preko nas premštati hladan front visinskiog ciklona koji će se iz središnje Evrope premeštati ka jugu Mađarske.

- Već rano ujutro zapadne i severozapadne predele Hrvatske zahvatiće naoblačenje sa kišom i pljuskovima. To naoblačenje koje će biti vezano za hladan front će se tokom dana i u toku noći ka četvrtku premeštati na istok. Sredinom dana i posle podne osim lokalnih pljuskova nad istokom Hrvatske i BiH kao i nad većim delom Srbije može biti i jačih grmljavinsko-olujnih razvoja uz pojavu lokalnih nepogoda kada može biti i vrlo obilne kiše kao i pojave grada. U zoni nestabilnosti vetar u okretanju na severozapadni i prolazno može biti vrlo jak - ističe Čubrilo.

U četvrak relativno hladno, na jugoistoku Srbije pre podne kiša ili pljuakovi, dok bi ponegde na severu Srbije i Hrvatske moglo biti slabe kiše, dok će na zapadu regiona nastupiti delimično razvedravanje. Tokom dana vetrovito i relativno sveže uz maksimume ispod i znatno ispod proseka, duvaće pojačan, severozapadni vetar, posebno u prvom delu dana.


U petak jutro sveže, a tokom dana malo do umereno oblačno uz ređu pojavu pljuska, uglavnom nad brdsko-planinskim delom regiona. Dnevni maksimum u manjem porastu.

Za Prvi maj do 22 stepena

Za dolazeći vikend uz jačanje anticiklona stabilnije i suvo uz manje otopljenje ali će se maksimumi i dalje uglavnom kretati do oko +22 stepena Celzijusa.

InformerMarko Čubrilo, meteorolog

Početkom maja uz jačanje uticaja ciklona nad Skandinavijom i razvijanje sekundarnog ciklona and Mediteranom promenjljvo i vrlo nestabilno uz česte grmljavinske pljuskove. Maksuimumi ne bi trebali biti jako niski ali bi i dalje bili malo ispod proseka.

- Za sada deluje da bi sam 01. maj nad velikim delom regiona mogao proći bez kiše, ali više detalja za nekoliko dana - zaključio je Čubrilo.

Komentari (1)

Loading
Mulj

27.04.2022 14:59

Svake godine je isto i nije ništa ispod proseka. U maju zna pasti i sneg.