ZAR JE PROTIV SRBA SVE DOZVOLJENO? Šešelj razotkrio podle napade - Evropa aplaudira neoustaškoj renesansi
Foto: Marko Đoković

Šešelj je, komentarišući kamenovanje autobusa s decom na ekskurziji na Cetinju i incident kada je podivljali ekstremista vikao na decu koja su pevala pesmu "Veseli se srpski rode", objasnio da mnogima smeta istorijska činjenica da u Crnoj Gori nema nijednog autentičnog nacionalnog identiteta osim srpskog.

- Veliki su ti junaci koji se obračunavaju sa decom zato što im smeta srpska pesma. Crnogorska nacija je veštačka, ona se zasniva isključivo na negiranju srpstva, na mržnji prema svemu srpskom, od crkve do jezika, istorije i pesme, i ti novi „Montenegrini" najviše mrze ono što su nekad bili, što su im bili dedovi, a u Crnoj Gori nema nijednog autentičnog nacionalnog identiteta osim srpskog. U Crnoj Gori je već decenijama na vlasti jedan neoustaški pokret koji pokušava da da očisti Crnu Goru od svega srpskog, a prkosni i ponosni Srbi u Crnoj Gori to ne žele da dopuste, već čuvaju svoje srpsko ime i tako i uče svoju decu. Danas se na Cetinju slobodno peva Tompson, koji poziva na ubijanje Srba, a nepoželjno je pevati srpsku pesmu. To je slika i prilika demokratske i evropske Crne Gore - rekao je zamenik predsednika SRS.

 

 

U Hrvatskoj se takođe nastavlja obračun sa preostalim Srbima. Naime, nastava na srpskom jeziku i korištenje ćirilice više neće biti moguće u strukovnim školama u Vukovaru. Mnogi nastavnici i profesori ostaće bez posla.

 

- Srbi u Hrvatskoj su decenijama izloženi brutalnom progonu i odavno su građani drugog reda. Mržnja prema Srbima u Hrvatskoj je jedini faktor homogenizacije i u odnosu prema Srbima svi politički faktori u Hrvatskoj su apsolutno saglasni. Nije prvi put da se Srbima zabranjuje ćirilica u Hrvatskoj, a posebno je licemerno što takvo ponašanje nikada ne nailazi na bilo kakvu osudu evropske unije, takav odnos se toleriše. Hrvatske vlasti koje slave Blajburg i imaju nostalgiju prema NDH su dobrodošli u Evropskoj uniji, što je prava slika kakvo viđenje Srba imaju najmoćnije zapadne zemlje. Protiv Srba je sve dozvoljeno, pa i zabrana korišćenja srpskog jezika koja je postojala samo u vreme Pavelićevih ustaša ne predstavlja nikakav problem. Hrvatska prolazi kroz neoustašku renesansu, a Evropa tome aplaudira - izjavio je Aleksandar Šešelj.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
KKK

26.04.2022 20:08

Sve sto je napisano apsolutno je tacno.BRAVO za tekst.!!!