PREDSEDNIK SDS PROZVAO ĐILASA I JEREMIĆA Tadić: Zbog Ponoša sam odustao od kandidature!
Printscreen

Prema onom što je izneo bivši predsednik Srbije, koji je svakako dobro upućen u „mračne tajne“ opozicije, njihovoj listi mnogo je bolje pristajala reč razjedinjeni.

Tadić je kazao da je opozicija propustila da organizuje zajedničku kontrolu izbornog procesa i da tako manje zavisi od izbornih okolnosti koje je nametala vlast.

- Opozicija je na ovim izborima propustila gotovo sve što je mogla, ali su bili potrebni i ovakvi izbori da bi se konačno posle decenije magle sve u opoziciji jasno videlo - rekao je Tadić u intervjuu za jedan dnevni list, i dodao da je od predsedničke kandidature odustao, između ostalog, i zato da ne bi bio optužen da oduzima glasove Zdravku Ponošu.

PREDSEDNIK SDS PROZVAO ĐILASA I JEREMIĆA Tadić: Zbog Ponoša sam odustao od kandidature!

Foto: TV N1 printscreen

 

- Ne zaboravite da su Vladeta Janković i drugi iz te koalicije tokom kampanje govorili da bi moja kandidatura bila direktna pomoć Vučiću. Tek nakon izbora Ponoš je rekao ono što sam ja govorio sve vreme, da je za bolji rezultat bilo potrebno više kandidata - naveo je Tadić, i direktno prozvao lidera SSP Dragana Đilasa:

- Promovisanjem određenih neistinitih istraživanja, građanima se sve vreme slala poruka da samo jedna koalicija ima šanse da pobedi.

Tadić je otkrio i da je jedan deo opozicije sve vreme tražio besmislene izgovore da ne dođe do saradnje.

- Ali ako ništa drugo, nakon ovih izbora je makar konačno jasno zašto je svih prethodnih godina bilo onemogućeno jedinstvo opozicije i bilo kakva zdrava saradnja. Naša koalicija nije htela da bude deo lažnih ad hok saveza i bili smo spremni da taj principijelni stav platimo i padom ispod cenzusa - poručio je Tadić, i najavio da ni na sledećim izborima neće ulaziti u koalicije koje se sklapaju zarad prelaska cenzusa.

Sve potvrdili Lutovac i Grbović

O situaciji unutar opozicije govorio je i Pavle Grbović, lider Pokreta slobodnih građana. Kako je rekao, koalicija Ujedinjeni za pobedu Srbije zvanično još postoji, ali joj se nezvanično nazire kraj.

Da je tako, potvrdio je i predsednik DS Zoran Lutovac, koji je najavio da će sve stranke unutar koalicije formirati zasebne poslaničke klubove u parlamentu.

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (10)

Loading
Dragana

27.04.2022 08:08

Opozicija je još jednom pokazala svoju razjedinjenost, neslogu i želju za pojediničanom dominacijom što je rezultiralo njihovim totalnim debaklom.

Maja

27.04.2022 09:09

Opozicija kao prvo ne može da se dogovori a kamoli nešto drugo!

Katarina

27.04.2022 09:10

Opozicija je toliko građanima pokazala da na njih nije moguće računati, njih samo interesuje kako da se doćepaju udobnih fotelja. Ppozicija je pokazala svoju razjedinjenost, neslogu i želju za pojediničanom dominacijom što je rezultiralo njihovim totalnim debaklom.

Sara

27.04.2022 09:12

Opozicija nikad i nije bila ujedinjena!

Mira

27.04.2022 09:47

Svi smo bili svesni da ce se opozicija rasturiti posle izbora.

Moci

27.04.2022 09:47

Ajmo ljudi,pa idi već jednom i ne vraćaj se.

Milos

27.04.2022 09:49

Ujedinili se samo zbog izbora ,a ne zato sto su se previse slagali i pukli su odmah posle.

stevo

27.04.2022 12:54

Bilo je i za ocekivati da sad krenu medjusobna prepucavanja i prebacivanje krivice unutar opozicije,ko je kriv za neuspeh na izborima

Љупка

27.04.2022 13:39

Опозиција се давно распала, само што још не зна.