Vujović: Nastavljamo sa ulaganjem u ekološke projekte u Novom Pazaru
Ministarstvo za zaštitu životne sredine

- Zadovoljstvo mi je što sam danas ponovo u Novom Pazaru. Svaki dolazak u ovaj grad je izuzetno uspešan, jer možemo da vidimo kako se realizuju projekti koje sufinansira Ministarstvo koje vodim. Želim da zahvalim gradonačelniku i njegovom timu što su odgovorni i posvećeni, pa su realizovali zajedničke projekte u dogovorenom roku. U prethodnom periodu smo puno uradili. Pored zamene kotlarnica u sportskoj hali Pendik, podršci za zamenu individualnih ložišta u domaćinstvima, uz subvencije ministarstva posađeno je 40.000 sadnica. U ovoj godini nas čeka još značajnih zelenih projekata. Opredelili smo sredstva za još oko 1.200 sadnica na više lokacija, a menjaćemo i kotlarnice u dve osnovne škole. Trudimo se da kroz ove projekte unapredimo kvalitet vazduha za sve građane – rekla je Vujović.

Ministarka je istakla da su važni i projekti koji utiču na unapređenje kvaliteta voda i zemljišta, a u tom smislu je značajno upravljanje otpadom. Kako je najavila, Novi Pazar će u narednom periodu dobiti na korišćenje potrebnu opremu u vidu novih kanti i kontejnera, a još važnije je što su u planu i kapitalni projekti.

 

 - Gradićemo moderan regionalni centar za upravljanje otpadom u Raški, ka kojem će gravitirati i Novi Pazar i Tutin. Trudićemo se da u što kraćem periodu krenemo u realizaciju ovog važnog projekta, koji ćemo finansirati uz podršku Evropske banke za obnovu i razvoj, a očekujem da projektovanje bude završeno do juna ove godine. Takođe, radimo i reviziju projekta sanacije deponije Golo brdo, koja će biti zatvorena kada krene izgradnja regionalnog centra. To su sve značajni zeleni projekti koji će promeniti kvalitet života svih građana ovog kraja – rekla je Vujović.

Ministarka Vujović će danas u Novom Pazaru prisustvovati i svečanoj akademiji povodom obeležavanja Dana grada, na kojoj će joj biti uručena Povelja grada za izuzetan doprinos razvoju grada Novog Pazara. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading