RATNI CILJEVI SARAJEVA Željka Cvijanović postavila Džaferovića na mesto
Foto: Youtube/Printscreen

Predsednica Srpske je navela da bi to bila sjajna prilika u smislu da se "očuva sve što imamo i treba da imamo u budućnosti", a da bi "strani faktor na tom planu trebalo da bude samo podrška i neko ko olakšava procese, a ne da u naše ime odlučuje ili ne daj Bože pokušava nešto da nametne u ime institucija na bilo kom nivou vlasti".

Ona je rekla da poštuje i razume svaku pomoć međunarodnog faktora, ali da se institucije i vlasti Republike Srpske ne slažu sa mešanjem stranog faktora poput različitih sugestija, lobiranja, nažalost, i pretnji, što je za osudu.

Govoreći o izjavi bošnjačkog člana Predsedništva BiH Šefika Džaferovića da se danas ne živi u BiH za koju se borila takozvana Armija BiH, predsednica Srpske je istakla da je Džaferović javno priznao šta su njihovi ratni ciljevi, da ih nisu postigli ratom i da u miru i na brutalan i invazivan način nastavljaju da ih dosegnu.

- Zbog toga se mi patimo u ovoj državi. Srpska nije nikakav problem. Problem su oni koji nisu ostvarili svoje ratne ciljeve i sada se u vezi s tim osećaju vrlo slobodno i ohrabreno nakon britanskih i američkih sankcija funkcionerima Srpske, pretnji članica EU i delovanja Kristijana Šmita - rekla je ona.

Predsednica Republike Srpske je poručila da BiH može opstati samo ko postoje interes i dokazana volja svih da uspe i funkcioniše bez uzurpacija bilo čijih nadležnosti, maltretiranja jednih od strane drugih, te bez grupisanja dva protiv jednog naroda.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading