ŠMIT UDARIO NA DODIKA "Razmisli kakve posledice ovo ima po tebe"
EPA/FEHIM DEMIR

Dodik je rekao da neće poštovati odluku visokog predstavnika kojom je suspendovan Zakon o nepokretnoj imovini RS.

- Ja mu mogu samo savetovati da ne vodi politiku kao parni valjak. Politika se sastoji od saradnje, razmišljanja i mudrosti. Ako je bio nervozan i ne zna kuda, onda se pravi veliki i jak - poručio je, između ostalog, Šmit Dodiku.

Takođe je dodao da bi Dodik trebalo da razmisli "kakve posledice to može imati ne samo po njega, već i po one koji će poslušati te pogrešne naredbe".

- Moraju se poštovati odluke i odluke međunarodne zajednice. Pogled u Dejtonski ugovor i Aneks 10, član 5 će pomoći - rekao je Šmit.

ŠMIT UDARIO NA DODIKA

EPA/FEHIM DEMIR

 

On je kazao da sankcije nisu usmerene protiv građana već pogrešne politike. Na pitanje šta je crvena linija nakon koje će smeniti Dodika, Šmit je kazao da želi da državne institucije u BiH donose odluke.

- Zato sam ovaj zakon samo suspendovao. To znači da o ovom slučaju treba da odluči Ustavni sud. U decembru sam pisao Parlamentu i rekao: sedite, spremni smo da pomognemo i da to mora biti državni zakon, a ne 10-15 različitih zakona. Mora se razmisliti kakva opterećenja dolaze za građane Trebinja, Banjaluke i drugih gradova ako nastave ovako - rekao je Šmit.

Na pitanje šta će uraditi ako osporeni zakon stupi na snagu kako je Dodik rekao, Šmit je odgovorio da Tužilaštvo mora doneti odluku. "Zbog toga sam međunarodnoj zajednici i investitorima rekao da paze da sve što rade bude uredno i zakonito. Isto tako svi građani mogu raditi, moraju raditi po tome. Ne mogu pozvati nekoga da krši zakon. Za nekoga ko je izgubio ili gubi tlo pod nogama, to nije dobro po njega ni njegove birače", rekao je Šmit.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading