VUČEVIĆ UGOSTIO MILANA BAJIĆA Još ima one prave "stare" garde novosadskih funkcionera
Grad Novi Sad

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević objavio je danas fotografiju sa, kako je rekao, jednom od živih legendi Novog Sada Milanom Bajićem, koji je obavljao izuzetno značajne funkcije u Grad i Pokrajini.

- Inženjer Milan Bajić je bio koordinator za izgradnju Mosta Slobode i upravo je on čovek koji je izdao upotrebnu dozvolu za "kičmu" našeg grada. I tada je on vodio borbu protiv zaslepljenih i malicioznih pojedinaca koji su "Slobodu" smatrali nepotrebnom i, u svojoj malicioznosti, nazvali ga "vikendaškim", uz medijske napade i propagandističke pamflete koje i mi danas trpimo - napisao je Vučević.

- Od deke Milana sam saznao kako su tada izdržali napade, ali sam čuo i divnu priču kako je ogromna većina Novosađana stala iza Mosta Slobode i da su se gradske radne organizacije čak odrekle bankarskih kamata u to ime, i da su tako, zajedno, veličanstven Most Slobode završili kada su svi prigovori odmah utihnuli. Hvala vam, Milane Bajiću, na današnjem razgovoru, još ima one prave "stare" garde novosadskih funkcionera, urbanista i vizionara, onih vrednih, nesalomivih i " do koske" principijalnih kadrova koji su u naš grad uložili ceo svoj život i znanje i predali ga nama, mlađima, onako lepog i uređenog. Znamo šta nam je činiti, hvala na savetima i iskustvu, neprocenjivi su! - naveo je gradonačelnik Novog Sada.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading