VULIN O SANKCIJAMA DODIKU I CVIJANOVIĆ To sa čuvanjem Dejtona ima veze koliko i Izetbegović sa hrišćanskim vrednostima
TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC

"Uvesti sankcije demokratski izabranom srpskom članu Predsedništva Bosne i Hercegovine Miloradu Dodiku i demokratski izabranom predsedniku Republike Srpske Željki Cvijanović znači zabraniti Srbima da političkim sredstvima brane svoje interese.

Velika Britanija nikako da zaboravi da više nije kolonijalna sila, a i da Srbi ne žive u  njihovim kolonijama, ni prošlim, ni budućim.  Srbi nisu robovi i, ni u vreme britanske imperije, nisu se prodavali na pijacama i nisu ih u Evropu dovezli kao roblje u brodovima britanskih plemića trgovaca robovima. Кada Izetbegović oceni da je Dejton „ludačka košulja“ ili kada mu od oca ostala SDA objavi da joj je najveći cilj rušenje Republike Srpske, pa samim tim i rušenje Dejtona i Britanija i ostatak Zapada ćute, a kada Dodik i Cvijanović kažu da će štititi Dejton potpisan od strane velikih sila, pa i onih sa Zapada, onda ih stave pod sankcije.

VULIN PODSEĆA DA SE HRVATSKA JOŠ NIJE ODREKLA NDH: Prošla je 81 godina od prvih ustaških klanja srpske dece, današnji datum treba izbrisati

Uvođenje sankcija je licemerno koliko i antisrpsko, to sa čuvanjem Dejtona ima veze koliko i Izetbegović sa hrišćanskim vrednostima.  Ne znam šta Britanija misli da je postigla uvođenjem sankcija predstavnicima Srba, ali znam da se borba za pravo Srba na opstanak i borba za Republiku Srpsku neće završiti. Britanija ima mogućnost i da uvodi i da ne uvodi sankcije, a Srbi nemaju mogućnost da prestanu da postoje i da prestanu da se bore za Republiku Srpsku. Srbija Srpsku neće ostaviti bez podrške i pomoći, pa koliko god puta uvodili sankcije njenim predstavnicima", izjavio je ministar policije i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin komentarišući uvedene sankcije Miloradu Dodiku i Željki Cvijanović od strane Velike Britanije.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading