VULIN PODSEĆA DA SE HRVATSKA JOŠ NIJE ODREKLA NDH: Prošla je 81 godina od prvih ustaških klanja srpske dece, današnji datum treba izbrisati
Foto: Tanjug/Tara Radovanović

"Zlo koje je NDH nanela čovečanstvu, toliko je da bi datum njenog formiranja trebalo izbrisati iz kalendara", naveo je Vulin u saopštenju.

"NDH nije stvorena samo voljom Ante Pavelića, pa ni Hitlera. NDH je bila izraz "povjesnih težnji hrvatskog naroda za samostalnom državom", kako je priznao Franjo Tuđman. NDH je velika sramota hrvatskog naroda i stotine hiljada ubijenih Srba, Jevreja, Roma i malobrojnih protivnika ustaša među Hrvatima, morali su biti dovoljan razlog da se neko u ime hrvatskog naroda izvini i pokaje", rekao je Vulin.


Do izvinjenja, kako navodi, nikada nije došlo, a ponavljanje zločina nad Srbima u "Oluji" dokaz je da nema ni pokajanja.

"Hrvatska politika se i dalje vodi mržnjom prema Srbima i više poštovalaca u Hrvatskoj ima Alojzije Stepinac, Mile Budak ili Ante Gotovina nego Dijana Budisavljević", smatra Vulin.

"Kao što je ustaše na vlast dovela ogromna većina hrvatskog naroda, tako i raskid i odricanje od zločina NDH može da nastupi samo voljom ogromne većine Hrvata", naveo je Vulin povodom godišnjice osnivanja Nezavisne države Hrvatske 10. aprila 1941. godine, u kojoj je od strane ustaša zverski ubijeno stotine hiljada Srba, Jevreja i Roma.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading