Brnabić: Danas nije sastanak Vučića i Đilasa, već sastanak reizabranog predsednika sa predsednikom nove parlamentarne stranke
Alo

Ona je gostujući u emisiji "Dobro jutro Srbijo" na Hepi televiziji, podvukla da se taj sastanak dešava na Đilasov zahtev i predsednik republike je, kao predsednik svih građana, to prihvatio.

“Dragan Đilas je tokom prvom mandata Aleksandra Vučića govorio da nikada ne bi razgovarao sa njim jer je on tiranin, diktator, ludak… Sa druge strane Aleksandar Vučić se viđao sa liderima i parlamentarnih, ali i vanparlementarnih stranaka sa i bez posredstva evroparlamentaraca. On je uvek odgovarao na pitanja svih medija, čak i onih koji su govorili svašta o njegovoj deci. Možda nije tamo gostovao, ali je čak i sa njima razgovrao i odgovarao na njihova pitanja na konferencijama za medije” , istakla je Brnabić.

Ona je istakla da je neverovatno da ni osam dana posle izbora nismo čuli nijednu čestitku poredsedniku Vučiću na ubedljivoj pobedi na predsedničkim izborima.

“Čuli smo čestitke iz celog sveta, ali samo iz naše zemlje, od političkih protivnika - nismo. Čak ni drugoplasirani kandidat Zdravko Ponoš nije uputio čestitku, iako niko, pa ni on, tu pobedu ne dovodi u pitanje. I danas kada govorimo o dijalogu i političkoj kulturi, verujem da bi dobar korak u tom smeru bila makar jedna čestitka iz redova opozicije predsedniku Vučiću. To je odličan primer nedostatka političke, ali i osnovne kulture. To nije dobar primer za mlade ljude koji gledaju političku utakmicu”, istakla je premijerka.

Brnabić je objasnila da ona ne vidi nikakvu političku krizu u gradu Beogradu i da ne razume kako je SNS, koji je dobio jednako mandata kao naredne tri liste u Beogradu zajedno, gubitnik izbora a svi oni su pobednici.

“Svako je dobio onoliko mandata koliko su im građani dali. To što sada koalicija Moramo želi da pravi vlast u Beogradu sa Zavetnicima je u redu, ukoliko politiku posmatrate kao čistu matematiku i bavite se samo sabiranjem glasova. Za mene je politika stvar principa i kakva god bila, jeste stvar morala. Ne mogu da se udružuju partije koje su za nezavisno Kosovo i one koje to nikada ne bi uradile. Sa jedne strane je dobro da čujemo da Ne davimo Beograd javno kaže da želi tehničku Vladu sa Zavetnicima, jer tako pokazuju da im je samo vlast važna, a nikako principi. Tako svi njihovi glasači znaju za šta su glasali – glasali su za to da oni dobiju malo vlasti, a ne za ideje” , istakla je potpredsednica Srpske napredne stranke.

Premijerka Brnabić je dodala da bi iz tih razloga možda i pozdravila ponavljanje izbora u Beogradu, pa čak i u parlamentu, jer bi volela da vidi kako bi glasači nagradili te partije koje bi ušle u koaliciju sa svima samo da bi bili protiv Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading