Žika Gojković, vođa POKS-a, u intervjuu za Alo! poručuje: POKAZAĆE SE KO JE VERA, KO NEVERA
Promo

- Većina vas je podržala promene i mi poštujemo vašu volju da Beograd vodi nova vlast. Sve što bude u interesu Beograđana i u skladu s našim programom mi ćemo podržati, ali nećemo učestvovati u vlasti u kojoj učestvuju i prevaranti iz koalicije NADA, koje su podržavali ljudi poput Đilasa, Marinike, Zelenovića i sličnih za koje je Kosovo izgubljeno, a u Srebrenici izvršen genocid.

Vojislav Mihailović iz te koalicije kaže da ste vi zabili nož u leđa opoziciji?

- To se on ne oglašava, to njemu pišu govore. Ja razumem njegove godine i da je pomalo i senilan, ali pokazaće se ko je vera, a ko nevera vrlo brzo. 

Jeste li zadovoljni izbornim rezultatima, uspeli ste da uđete u parlament?

- Monarhisti će konačno imati svoju poslaničku grupu posle 80 godina i to je prvi korak koji vodi ka cilju, tj. ka promeni državnog uređenja i obnovi kraljevine. 

 

Kako se osećate?

- Podeljena su mi osećanja. S jedne strane sam zadovoljan, zbog toga što sam vam rekao. A s druge strane ljut sam jer smo u kampanji konstantno trpeli najbezočnije napade i laži, koje su protiv nas činili pučisti (protivpravno i s ogromnim novcem), ali i nemali deo medija koji se stavio u njihovu službu, i direktno su uticali na izbornu volju građana. Da imamo efikasnu pravnu državu, ovo se nikada ne bi desilo, a ovako imamo presedan gde se u jednoj predizbornoj kampanji jedna organizacija predstavljala lažnim imenom, i time nam nanela ogromnu štetu. Ali još ćemo mi da se ćeramo, jer istina će kad-tad izaći na videlo.

Da li biste se odazvali Vučićevom pozivu?

- Bez obzira na političke razlike, a one su najizraženije kada smo mi u pitanju, jer smo jedina politička opcija koja se zalaze za promenu državnog uređenja i obnovu kraljevine, dijalog je za nas jedan od stubova demokratije i zdravog društva. U ovom momentu ne vidimo mogućnost da do suštinskih promena dođe, ali naš ulazak u parlament je prvi korak ka našem cilju i verujemo da će uskoro doći vreme kada će baš to biti tema razgovora između nas i ostalih političkih činilaca u Srbiji. Poziv za razgovor koji dođe sa bilo koje strane razmotrićemo prvo s našim partnerima iz Srpskog pokreta Dveri i doneti zajedničku odluku. A. DIMITRIJEVIĆ

Ne vidim sebe u vladi

Da li sebe vidite u budućoj vladi?

- Kao sto sam rekao, ideološke razlike su velike, ali to ne znači da neće doći vreme kada ćemo biti deo neke vlade koja će prihvatiti veći deo naših monarhističkih načela. Neodgovorno bi bilo ulaziti u vladu radi ličnih interesa, time bismo izneverili birače, kao npr. Šapić, a pogotovo u ovom momentu ne vidim mogućnost da kroz učešće u vladi sprovedemo makar deo svog političkog programa.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading