ALO! ISTRAŽUJE KOGA ĆEMO U NAREDNIM GODINAMA GLEDATI U SKUPŠTINSKIM KLUPAMA: Nova lica srpskog parlamenta!
Foto: Pink TV printscreen

Pored narodnih poslanika koji imaju višegodišnje iskustvo, mnogi će u skupštinsku salu zakoračiti po prvi put.

Među njima je i Usame Zukorlić, lider Stranke pravde i pomirenja i sin muftije Muamera Zukorlića, koji je još pre par nedelja u intervjuu za Alo! najavio da ulazi u parlament.

ALO! ISTRAŽUJE KOGA ĆEMO U NAREDNIM GODINAMA GLEDATI U SKUPŠTINSKIM KLUPAMA: Nova lica srpskog parlamenta!

Usame Zukorlić / Privatna arhiva

 

- Ako bog da, sledeći intervju za Alo! ću dati kao narodni poslanik u Skupštini Republike Srbije - bio je samouveren Zukorlić, a izborni rezultati su pokazali da je bio u pravu.

Parlament će u narednom periodu biti mnogo bogatiji jer će u njega ući i lekari, umetnici i naučnici, ako je suditi po izbornim listama koje su stranke i koalicije predale Republičkoj izbornoj komisiji. U skupštinsku klupu sešće i doktorka Danica Grujičić, koja je bila prva na izbornoj listi SNS-a za parlamentarne izbore.

- Kakav ću poslanik biti, to ćemo videti, a što se tiče hirurga, ja sam neko ko je pred kraj karijere - poručila je ona.

ALO! ISTRAŽUJE KOGA ĆEMO U NAREDNIM GODINAMA GLEDATI U SKUPŠTINSKIM KLUPAMA: Nova lica srpskog parlamenta!

Foto: Printscreen/Youtube

 

Budući narodni poslanici mogli bi biti i proslavljeni košarkaš Marko Kešelj, stonoteniserka Branislava Perić Ranković, violinista Jovan Kolundžija, molekularni biolog Jelena Begović, glumac Lepomir Ivković, koji su zauzeli vodeće pozicije na listi „Aleksandar Vučić - Zajedno možemo sve“ za parlamentarne izbore.

S druge strane, Socijalistička partija Srbije neće mnogo menjati, niti osvežavati svoj poslanički klub, te će ga i u narednom sazivu činiti oprobane vedete te partije.

ALO! ISTRAŽUJE KOGA ĆEMO U NAREDNIM GODINAMA GLEDATI U SKUPŠTINSKIM KLUPAMA: Nova lica srpskog parlamenta!

Tanjug/Strahinja Aćimović

 

Naravno, nova lica u Skupštini Srbije biće i brojni pripadnici opozicionih lista koji će po prvi put zakoračiti u ovu zgradu. Među njima su i Pavle Grbović, predsednik PSG-a i kandidat za poslanika ispred koalicije „Ujednjeni za Srbiju“, Aleksandar Jovanović Ćuta, kandidat za poslanika koalicije „Moramo“, ali i beogradski advokat Aleksandar Olenik.

U skupštinske klupe će ponovo ući i narodni poslanici koji imaju višegodišnje iskustva rada u parlamentu. Među njima su i Vladimir Đukanović, Vladimir Orlić, Sandra Božić, Marijan Rističević, Đorđe Milićević, Jadranka Jovanović.

Pavićević: Nova skupština najreprezentativnija od 2012.

Novi saziv Skupštine Srbije biće najreprezentativniji od 2012. godine, biće raznovrstan i pluralizovan, s jakom i levicom i desnicom, ocenio je juče politički analitičar i nekadašnji poslanik srpskog parlamenta Vladimir Pavićević. On je za TV K1 rekao da su izbori u Srbiji bili strašno zanimljivi i u zemlji, ali i u zemljama u regionu.

- Svuda se govori o velikoj izlaznosti i to je važno, jer se time legitimizuje izborni i demokratski proces. Osim onih koji su ostali ispod cenzusa, svi drugi bi trebalo da budu zadovoljni, i vlast i opozicija, jer se nešto promenilo - smatra Pavićević.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading