"NISTE DOBRO DOŠLI" U Hrvatskoj ponovo skinuta zastava Srbije
Foto: EPA/ANDREJ CUKIC

Portparolka Policijske uprave varaždinske Marina Kolarić rekla je za Hinu da je, do subote oko 10 sati, kada je primljena prijava, sa zgrade u centru Varaždina skinuta "zastava jedne nacionalne manjine, dok su druge zastave ostavljene, a kriminalističko istraživanje se nastavlja".

O incidentu se izjasnila i poslanica u hrvatskom parlamentu i predsednica županijskog SDP-a Barbara Antolić Vupora koja je oštro osudila ovaj ponovljeni vandalizam u Varaždinu, gradu koji bi, kako je rekla, trebalo da bude grad tolerancije, kulture i mirnog suživota svih građana, uključujući i nacionalne manjine.

S obzirom na to da nije reč o prvom ovakvom incidentu, već je srpska zastava s iste zgrade skinuta i u novembru prošle godine, Antolić Vupora je ocenila da time neko delu građana šalje poruku da u Varaždinu nisu dobrodošli.

"Uverena sam da se ovakve stvari ne bi događale da našu decu od malih nogu kroz građanski odgoj učimo toleranciji, ali ovaj primer nažalost govori kako je društvo u tom pogledu zakazalo", navela je Antolić Vupora.

 

 

Komentari (0)

Loading