MINISTAR MALI ODBRUSIO TADIĆEVOM KANDIDATU Minimalna zarada danas DUPLO VEĆA nego u njihovo vreme, naš plan je da nastavimo sa politikom UVEĆANJA ŽIVOTNOG STANDARDA
Foto: Printscreen/instagram/mali_sinisa

Ministar je u svom obraćanju odgovorio na   njegove tvrdnje da institucija u Srbiji „više nema“ a da je zarada porasla za „1,7 odsto“.

- Podsećam gospodina Gorana Radosavljevića da je minimalna zarada danas duplo veća nego u njegovo vreme, pošto je tada iznosila 15.700 dinara. Napominjem da se zarada u svakom mesecu zavisi od broja radnih sati. Verujem da on više voli strane valute, ali podsećam ga da u Republici Srbiji koristimo dinare, a ne evre koje on pominje. U martu 2022. godine moguće je zaraditi minimalnu zaradu u iznosu od 37.024,48 dinara, za 184 sata u toku meseca, s obzirom na to da je minimalna zarada po satu 201,22 dinara od 1. januara ove godine. Bez obzira na krizu koju je izazvala pandemija virusa korona, mi smo uspeli da održimo privrednu aktivnost, stabilne javne finansije i da uvećamo plate u javnom sektoru, penzije i minimalnu zaradu za 9,4 procenata.

Naš plan je da se nastavimo sa politikom uvećanja životnog standarda, jer su u fokusu Srpske napredne stranke građani ove zemlje i njihov prosperitet, zbog čega ne sumnjam da ćemo u nedelju 3. aprila ponovo dobiti njihovo poverenje, kako bi zajedno ostvarili cilj da do kraja sledećeg mandata prosečna plata bude 1.000, a prosečna penzija 500 evra. Za nas dela govore! - napisao je Mali.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading