DOKTORKA DANICA GRUJIČIĆ NAJAVLJUJE: Institut za onkologiju će biti urađen, Srbija ide pravim putem sa Vučićem
Tanjug/Sava Radovanović

- Čovek u jednom trenutku mora da se odabere, bez obzira na to da li se neko s tim slaže, a znala sam šta će uslediti kada se opredelite i svako ko je u javnosti mora na to da računa - rekla je Grujičić za Tanjug.

Ona dodaje da svoj politički angažman vidi kao podršku državi, ne samo Srpskoj naprednoj stranci (SNS).

Mislim da zaista 3. aprila treba glasati sa Aleksandra Vučića i listu "Zajedno možemo sve", kaže Grujičić.

- Nisam njihov (SNS) član ili stranačka ličnost, ali kad god sam nešto predložila u stručnom smislu, kad god sam zamolila da se nešto nabavi, oni su zaista uvek rado izlazili u susret, ne zato što sam ja neko opasan, nego zato što smo moj tim i ja imali dobre ideje - kaže Grujičić.

Ona dodaje i da država ide putem kojim bi ona želela, jer pored puteva i svega drogog, zna koliko je urađeno za poslednjih sedam-osam godina za zdravstvo, što treba nastavtiti.

Na pitanje o mogućnosti da postane minstar zdravlja, odgovara da nikada nije radila u Ministarstvu, već samo u pojedinim komisijama, kao i da bi najpre morala da se navikne na novu sredinu i upozna neke nove ljude.

- Pre toga mora da se uradi sve što smo dogovarali, računajući i pilot-projekat formiranja malih ambulanti lekara opšte prakse, pedijatara, stomatologa i farmaceuta, pa imamo običaj da kažemo - porodični lekar, apotekar, a došli smo u situaciju da nam treba i porodični psiholog - ističe Grujičić.

Neopohodno je, dodaje, završiti kliničke centre, a prevashodno izgradnju Instituta za onkologiju i radiologiju, za šta, kako je navela, ima čvrsta obećanja ministara zdravlja i finansija, kao i predsednika Vučića,.

- To je izuzetno velika investicija, budući da moramo da obezbedimo sve mašine i sve lekove, kako nijedan onkološki pacijent ne bi morao u inostranstvo da se leči", ističe nosilac liste "Zajedno možemo sve".

Danica Grujičić napominje da joj je to bio i najveći motiv, budući da za dve i po godine ide u penziju, a za sobom ostavlja tim od desetoro mladih ljudi, koji odlično znaju sve što je neophodno za lečenje ovog naroda - od operacija do praćenja pacijenata.

Ona je napomenula da sigurno neće produžiti angažman na fakultetu, jer, kako je navela, makar na katedri za hirurgiju ima dovoljno mlađih i kompetetnih ljudi, koji mogu da budu dostojna zamena.

- Na Institututu za onkologiju i radiologiju formirana je potpuno nova katedra kliiničke onkologije sa radioterapijom, gde će posle desetina godina naši internisti postati deo Medicinskog fakulteta, u čemu su glavnu ulogu odigrali hirirurzi i tu moram da pohvalim profesorku Marinu Nikitović - kaže Grujičić i ponavlja da je njen najveći uspeh - tim mladih ljudi koji je oformila u Institutu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading