"Kurti, nema tih glasova zbog kojih ćeš dobiti nezavisnost"
Foto: printscreen/tvhappy

- Zamislite, moju unutrašnju borbu za nešto što je lično, i za nešto što je od nacionalnog interesa. Evo primera - Da li da prebacujemo listiće na sever Kosova, ili da se odreknem prednosti koja bi bila od 50-55 hiljada glasova za mene. I tako ja, koji se borim za svaki glas, sada imam izbor da se odreknem velikog broja glasova, ili da počnu nemiri. Bolje je da ostanem bez 50.000 glasova, nego da nam se desi katastrofa. A Kurti je tražio samo jednu stvar. A to je defakto priznanje nezavisnosti Kosova. Pa nema tih izbora i tih glasova zbog kojih ćeš da dobiješ nezavisnost - rekao je Vučić.

VUČIĆ O REZULTATU NA IZBORIMA Ja ću biti nezadovoljan ako osvojimo manje od 60 odsto glasova

Vučić ističe da mnogi u centralnoj Srbiji pomažu Albancima da predstave Srbe sa severa Kosova kao kriminalce.

- Vidite tačno uticaj pojedinih obaveštajnih agencija na neka lica koja na tome posebno insistiraju i stalno to govore. A to je način da se Srbi isele sa severa - kazao je Vučić.

VUČIĆ O REZULTATU NA IZBORIMA Ja ću biti nezadovoljan ako osvojimo manje od 60 odsto glasova

On kaže da ima veliki strah, sada kada je video kako se završavaju stvari u Marijupolju, a onda je govorio o planovima za proterivanje Srba sa Kosova.

- Naravno, užas za Ukrajinu, a ni nama neće biti mnogo lakše. Nemam iluzija da bi Albanci hteli da izvrše Oluju na severu Kosova. Ali ne bi to išlo tako lako - kaže Vučić.

On kaže i da su mnogi mislili da su mir i stabilnost nešto što je zauvek dato, ali da se pokazalo da moramo da se izborimo za to.

BONUS VIDEO:

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading