BOŠNJACI VRŠE PRITISAK Dodik neće dozvoliti da BiH uvede sankcije Rusiji
TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC

„Ambasadori su istakli zahvalnost BiH zbog pridruživanja rezoluciji Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, kojom je osuđena ruska agresija protiv Ukrajine, nacrtu rezolucije u Savetu bezbednosti UN i stavovima i merama EU o ovom pitanju“, saopšteno je iz Predsedništva BiH.

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da Predsedništvo BiH nije razmatralo uvođenje restriktivnih mera prema Ruskoj Federaciji, navodeći da su druga dva člana - Željko Komšić i Šefik Džaferović čak odbila da se o ukrajinskoj krizi uopšte i raspravlja u Predsedništvu, javila je Radio-televizija Republike Srpske.

OVO JE PRELOMNI TRENUTAK U ISTORIJI CIVILIZACIJE Putin menja tok istorije

"Onda je potrebno znati da u BiH ne postoji odluka nadležnog organa za uvođenje restriktivnih mera prema Ruskoj Federaciji. Predsedništvo BiH je po Ustavu nadležno za spoljnu politiku BiH, a ne Savet ministara, kako pokušava da sugeriše bošnjački član Predsedništva Šefik Džaferović", rekao je Dodik, upitan da prokomentariše Džaferovićevu izjavu da traži od Saveta ministara da sprovede restriktivne mere Moskvi.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading