Dačić: Borićemo se za Srbiju i socijalnu pravdu
sps

On je ponovio da je Srbija protiv rata u Ukrajini, ali da Rusiji neće uvoditi sankcije, te da svako ko bi želeo da uvede sankcije, taj nije protiv Rusije već protiv Srbije. 

„Mi smo patriote i najvažnija nam je Srbija i naš nacionalni državni interes. Srbija nikada neće priznati nezavisnost Kosova i mora da bude vojno neutralna, ne sme ući u NATO i to mora biti zapisano u Ustavu Srbije. Republika Srpska nije genocidna tvorevina, već rezultat herojstva srpskog naroda i mudre politike Socijalističke partije Srbije. To je najveća pobeda Srbije, posle Prvog svetskog rata i prisjedinjenja Vojvodine i ponovnog oslobođenja Kosova 1912. godine”, izjavio je Dačić.

Dačić je izjavio da je sa 14 godina radio na izgradnji Novog Beograda, te da je ovaj deo grada rezultat socijalizma tog vremena, za koje se SPS i danas zalaže. 

 

"Skoro ceo moj život je vezan za Novi Beograd i zato nikad nisam prihvatio činjenicu da smo mi na Novom Beogradu ostvarili slabije rezultate u poslednjim godinama. To ne sme nikad više da se ponovi. Novi Beograd je socijalistički, a socijalisti moraju da budu pravi socijalisti da bi dobili glasove", rekao je Ivica Dačić.

Predsednik SPS osvrnuo se i na činjenicu da žene u Srbiji imaju za 8 odsto manju platu u odnosu na muškarce, te da će se kao premijer Srbije zalagati za izjednačenje plata. Takođe, pomenuo je najmlađe i najstarije članove društva.

„Mi kada smo bili mali, postojao je dečiji dodatak koji je mnogo značio svakoj porodici. Dečiji dodatak mora da se vrati, jer je to najbolja borba za povećanje nataliteta Srbije. Sa druge strane, moramo da se izborimo za socijalne penzije. Ima ljudi koji ne mogu da odu u penziju jer nemaju dovoljno staža, uprkos dovoljno broju godina. Nisu oni krivi, takvo je vreme bilo, a svako mora da ima određena primanja u starosti“, zaključio je Dačić.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading