IBRAJ ODBIO DA SE PRIKLJUČI OVK, A ONDA JE USLEDIO UŽAS Ubili su mu šest članova porodice - tri brata, sina i dva bratanca
Printscreen

Albanac Muharem Ibraj tokom 1998. godine odbio je da se priključi takozvanoj Oslobodilačkoj vojsci Kosova i nastavio je da radi kao policajac u Đakovici. Zbog toga su mu pripadnici OVK ubili šest članova najuže porodice. Ibraj od tada živi u Nišu.

Posle Kumanovskog sporazuma, za porodicu Ibraj nije bilo opstanka na Kosovu i Metohiji. Svi su bili na spisku za likvidaciju. Zato su izbegli. Ima ih svuda, od Niša do Australije, ali više nikog u Đakovici.

Muharemu su pripadnici OVK ubili šest članova porodice. Stradala su mu, kaže, tri brata, sin i dva bratanca. Razlog je, dodaje, to što je on radio u policiji:

"Zbog mene, čisto zbog mene, jer sam ja radio u policiji. To je razlog..."

"Ko je bio protiv OVK, on je nastradao na neki način – ili je ubijen ili kidnapovan. Ja sam rođen u ovoj državi, otac mi je rođen tu, ja nisam mogao protiv države", ističe Muharem Ibraj za RTS.

Saznanje da je postupio ispravno jače je, kaže, od svih kleveta koje ga prate u kosovskoj javnosti. Međutim, izlazi na videlo da u kosovskom društvu cvetaju kriminal, nemoral i ubistva.

"Nisu ni oni na Kosovu zadovoljni sad. Zadovoljni su oni koji su krali, pljačkali, prodali našu decu... bogati su, a narod – većina su siromašni", kaže Ibraj.

Jagodu su držali zaključanu, roditelji nikada nisu pronađeni

U Orahovcu, Jagodu Ulamović tukli su i držali zaključanu pripadnici OVK.

Istovremeno su joj kidnapovali roditelje Živka i Desanku Petković, koji nikada nisu pronađeni.

"Za vreme rata 1999. godine, nas je napao OVK u stanu. Tu smo bili zarobljeni osam dana bez hrane, bez vode, dvoje dece, nepunoletni su bili tada. Rekli su: ko bude izašao, dobiće metak u čelo", seća se Jagoda.

Patnje koje su proživeli na Kosovu i Metohiji ne mogu da zaborave.

Pravo na imovinu bez koje su ostali ne mogu da ostvare, a o njihovom povratku više niko i ne govori.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading