POČELA IZGRADNJA SPORTSKOG KOMPLEKSA U FUTOGU Vučević: To je velika stvar i za ceo Novi Sad
ns uživo

Sportski kompleks, čija je gradnja poćela svečanom ceremonijom, će imati zatvoreni olimpijski bazen, zatvoreni dečiji bazen, otvorene sportske terene (dva košarkaška, dva odbojkaška i dva teniska terena), dečija igrališta i teretane na otvorenom, kao i prateću saobraćajnu i komunalnu infrastrukturu.

Vučević je rekao da je to velika stvar za Futog, ali i za ceo Novi Sad, jer radi se o trenutno najvećoj investiciji koja se finansira iz budžeta Grada, vrednoj milijardu i 750 miliona dinara.

Time se, kako je naveo, zaokružuje ovaj sportski kompleks i pored postojeće hale, gradi se najsavremeniji zatvoreni bazenski kompleks, pa će grad osim na Spensu imati još jedan olimpijski bazen.

POČELA IZGRADNJA SPORTSKOG KOMPLEKSA U FUTOGU Vučević: To je velika stvar i za ceo Novi Sad

ns uživo

 

 

"Prvi put smo kao Grad ugovarali ovaj posao po žutoj knjizi, što znači istovremeno projektovanje i izgradnju kako bismo što brže realizovali veliku investiciju i motivisali kompanije da se udružuju u konzorcijume. Nakon problematične sanacije zatvorenih bazena na Spensu, sada su tamo stvoreni fenomenalni uslovi, omogućili smo da se bazeni na Sajmištu koriste i zimi, a sada dobijamo treći ozbiljan bazenski kompleks", rekao je Vučević.

Kompleks će biti izgrađen do novembra 2023. godine, a novina je što će na jednoj strani zatvorenog bazena moći će da se otvori krov i leti će biti prijatnije korišćenje bazena.

"Ponosan sam što ne zaustavljamo ovako velike investicije u veoma izazovnim vremenima, jer, nažalost, neke susedne države prinuđene su da gase javnu rasvetu. Važno je da je aktivna građevinska operativa, jer ta industrija najpozitivnije deluje na rast bruto društvenog proizvoda", rekao je gradonačelnik i poželeo srećan rad neimarima.

POČELA IZGRADNJA SPORTSKOG KOMPLEKSA U FUTOGU Vučević: To je velika stvar i za ceo Novi Sad

ns uživo

 

 

Pored multifunkcionalne sportske hale za košarku rukomet i odbojku, mali fudbal, Futožani, Begečani i Veterničani, kao i posetioci iz Bačke Palanke i Bačkog Petrovca dobiće najbolji i najsavremeniji bazenski kompleks, zatvoreni bazenski kompleks u dvorani. Ovo će biti drugi zatvoreni bazen sa dimenzijama olimpijskog bazena posle Spensa. Pored njega će biti izgrađen i mali bazen odnosno bazen nešto manjih dimenzija 25×10 metara, a veliki olimpijski bazen je 25×50 metara.

– Čestitam konzorcijumu koji je dao ponudu i spreman je da sprovede ovo, a mi to da pošteno platimo. Radi se o ozbiljnim kompanijama Konotn i AG plus, Aleks i ostale kompanije koje čine veliki konzorcijum- napomenuo je gradonačelnik i naglasio da Grad po prvi put ugovara direktno, po takozvanom žutom fidiku, odnosno Žutoj knjizi.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading