ALEKSANDAR ŠEŠELJ U INTERVJUU ZA ALO! PORUČIO Vreme je da radikali uđu u vladu!
Tanjug

Lista se zove „Šešelj za premijera“. Realno, kakve su njegove šanse da dođe na čelo vlade Srbije?

- To bi bilo najbolje rešenje za Srbiju. Mi smatramo da je neophodno da srpski radikali budu jedan od činilaca buduće vlade. Srbija se nalazi u turbulentnim vremenima koja zahtevaju mudre, hrabre i odlučne ljude koji će znati da zaštite srpski narod i izbore se za njegove vitalne nacionalne interese.

Vaš kandidat za gradonačelnika je doktor Miljko Ristić, očekujete li dobar rezultat u glavnom gradu?

- Prof. dr Miljko Ristić jedan je od istinskih heroja Beograda. Čovek koji je ceo svoj život posvetio brizi o ljudima i uvek im je bio na usluzi. Mi smo izuzetno ponosni što je prof. dr Miljko Ristić već više od trideset godina član SRS-a i što se nalazi na čelu naše beogradske liste i ubeđeni smo da će ostvariti odličan rezultat.

Kako bi izgledao Beograd kada bi na njegovo čelo došao Ristić?

- Beograd bi imao odgovorno i ozbiljno upravljanje, grad bi se posvetio rešavanju višedecenijskih problema, a gradska uprava bi bila servis građana. Dovođenjem kanalizacione i vodovodne mreže u svako beogradsko naselje, opremanjem svih domova zdravlja i obezbeđivanjem specijalističkih službi u njima, sređivanjem gradskog saobraćaja i drugih komunalnih problema smanjila bi se razlika između centralnih i onih udaljenijih gradskih opština. Neke od kulturnih manifestacija bile bi izmeštene iz centralnih opština, a svaka opština bi bila ukrašena velelepnim spomenikom iz naše bogate istorije. Cilj je izjednačavanje kvaliteta života u svim beogradskim opštinama.

ALEKSANDAR ŠEŠELJ U INTERVJUU ZA ALO! PORUČIO Vreme je da radikali uđu u vladu!

Blic: Masanori Jošida

 

Kako komentarišete njegove konkurente?

- Profesor Ristić je istinski heroj Beograda i to je mišljenje naroda s kojim svakodnevno razgovaramo u svim beogradskim opštinama. To je zaslužio kao lekar, a potvrdiće kao gradonačelnik. Njegova profesionalna i moralna biografija ga odvaja od svih ostalih. Objektivno, nijedan od kandidata mu nije ni do kolena.

Na izbornim listama se nalazi veliki broj lekara, glumaca, sportista. Da li to znači da građani više ne veruju političarima?

- Izborne liste SRS to demantuju. Kandidati na našim listama su isključivo članovi naše stranke. Ima ih iz svih struka i svih zanimanja, ali je najvažnije da su to sve časni ljudi, prepoznatljivi u svojim sredinama i vredni promoteri programa Srpske radikalne stranke na terenu. Mi svoje liste nismo ukrašavali ljudima koji se nikada neće baviti onim što je obaveza predstavnika naroda. Mi svoje članove poštujemo i verujemo u njih. Ostali očigledno imaju potrebu da svoje članove zaklone poznatim imenima, a to govori i o tim ljudima i o tim strankama.

 

Šta je to što SRS nudi građanima i zbog čega bi oni trebalo da glasaju baš za vas?

- Nudimo čistu i doslednu nacionalnu politiku, ali i program kojim se rešavaju svakodnevni životni problemi naroda. Ukinućemo javne izvršitelje, legalizovati sve objekte bez građevinske dozvole, u celoj Srbiji ćemo izgraditi primarnu kanalizacionu i vodovodnu mrežu u cilju zaštite zdravlja stanovništva i životne sredine, sredstva za pomoć privredi usmerićemo na domaća mala i srednja preduzeća, eksploatisaćemo rudna bogatstva po najvišim svetskim standardima ekološke zaštite, izjednačićemo najniži iznos zarada i penzija s nivoom najjeftinije potrošačke korpe, ukinućemo akcize za poljoprivredne mašine, ukinućemo PDV na opremu, odeću i hranu za decu, kao i na sve knjige, a socijalna davanja određivaćemo na osnovu socijalne karte, čime će se izbeći zloupotrebe i postići pravičnost u oblasti socijalne zaštite. Posle svih kapitalnih investicija, koje podržavamo i koje ćemo nastaviti, u naredne četiri godine ćemo se primarno posvetiti podizanju životnog standarda naroda, koji je sve ugroženiji.

SRS neće imati kandidata za predsednika Srbije, dali ste podršku Aleksandru Vučiću. Kakve su njegove šanse, očekujete li da će pobediti u prvom krugu?

- Aleksandar Vučić nije naš kandidat, ali njegova pobeda u prvom krugu je državni interes i jedini način da se u Srbiji između dva eventualna izborna kruga izbegnu scenariji poput makedonskog, ukrajinskog i sličnih scenarija kakve organizuju NATO i velike evropske sile. Očekujemo Vučićevu pobedu u prvom krugu i verujemo da će naš doprinos toj pobedi biti značajan.

Često ste na terenu, šta vam kažu građani?

- Pružaju nam veliku podršku, svesni su značaja SRS-a u političkom životu Srbije, vide nas i u Narodnoj skupštini i u sledećoj vladi. Zadovoljni smo onim što čujemo u svakodnevnoj komunikaciji s narodom i zato smo uvereni da ćemo ostvariti dobar izborni rezultat.

Gde vidite sebe posle 4. aprila?

- SRS vidim u Narodnoj skupštini i u vladi Srbije. Sebe vidim u Narodnoj skupštini ili na nekom drugom mestu koje mi opredeli moja stranka, odnosno Centralna otadžbinska uprava.

Mi smo jedina rusofilna stranka

Izborna kampanja je u senci rata u Ukrajini. Vi ste u tom sukobu podržali Rusiju. Zbog čega?

- Specijalna vojna operacija Rusije u Ukrajini je iznuđena. Rusija i predsednik Putin više nisu mogli da trpe teror koji su neonacisti provodili nad ruskim narodom. Ova operacija sprečila je neku novu „Oluju“. Naš predsednik je uputio pismo podrške Vladimiru Vladimiroviču kao znak zahvalnosti za podršku koju nama Ruska Federacija pruža u zaštiti našeg teritorijalnog integriteta. Mi smo jedina rusofilna stranka u Srbiji i zalažemo se za integraciju s Rusijom i prijateljskim zemljama, kao i za priključenje ODKB. Tako mi vidimo zaštitu i našeg neba i naših državnih i nacionalnih interesa u najširem smislu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading