ČESTITKE KINE SRBIJI Polazak brzog voza od Beograda do Novog Sada deo povezivanja Kine sa Evropom
Foto: ALO / Aleksandar Nalbantjan

Svečana ceremonija otvaranja deonice pruge između Beograda i Novog Sada održana je u subotu uz prisustvo lidera Srbije i Mađarske, Aleksandra Vučića i Viktora Orbana.

Učesnici su izjavili da će ova železnička linija tesno povezati dva naroda i izrazili su nadu da će cela linija biti što pre puštena u rad.


Vang je rekao da je projekat železnice između Srbije i Mađarske važan projekat u okviru Pojasa i puta, model saradnje između Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope, kao i da predstavlja probu za jače povezivanje Kine i Evrope, prenosi Međunarodni kineski radio.

"Novi napredak železničkog projekta između Srbije i Mađarske će doprineti rastu kapaciteta putničkog i teretnog prevoza, putovanju građana duž ove železničke linije, te ubrzati eksploataciju turističkih resursa i izgradnju urbanizacije, ali će i doprineti visokokvalitetnom razvoju Pojasa i puta", rekao je portparol.

Kina, kako je dodao, poziva sve strane da učestvuju u saradnji na različite načine i da daju doprinos povezivanju među zemljama Centralne i Istočne Evrope.PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading