EKONOMISTA KOJE JE PREDVIDEO FINANSIJSKI KRAH 2008. IZNEO MRAČNE TVRDNJE Do kraja godine sledi katastrofalni slom tržišta i obezvređivanje valuta
Foto: Shutterstock

Kripto-skeptik Piter Šif istrajava sa tvrdnjama da bitkoin nema vrednosti i da je digitalni token na ivici novog pada. Na Tviteru je rekao da je najbolja kriptovaluta na putu da padne na 10.000 dolara ili čak niže.

„Ovo je dugoročni grafikon bitkoina. Zamislite kako će ovaj grafikon izgledati loše kada bitkoin padne ispod 30.000 dolara”, napisao je Šif na Tviteru dodajući: „Pad na 10.000 dolara činilo bi se kao zaključavanje, ali nema razloga verovati da će se taj nivo održati kao trajni prag. Ako se ovaj dupli vrh dovrši, pravi pod je nula“.

Šif, izvršni direktor „Euro Pacifik Kapitala“, često je bio kritičan prema kriptovalutama, tvrdeći da je bitkoin masivni špekulativni balon koji će eksplodirati.

 

 

Ekonomista, najpoznatiji po predviđanju finansijskog kraha 2008, pre dve godine je objavio da ne može pristupiti svojim bitkoin fondovima nakon što je njegov digitalni novčanik prestao da prihvata njegovu lozinku. Napominjući da to nije velika tragedija, rekao je: „Znao sam da je posedovanje bitkoina loša ideja, samo nikad nisam shvatio da je tako loše!“

Bitkoin je izgubio više od 25 odsto vrednosti nakon što je u novembru dostigao istorijski rekord od preko 68.000 dolara. Analitičari kažu da se vrhunska kriptovaluta počela oporavljati od tromesečnog pada trenda, ali da možda još nije izašla iz „mraka“. Digitalna valuta trgovala se četiri odsto više u utorak, iznad 44.000 dolara po tokenu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading