KANDIDAT ZA PREDSEDNIKA SRBIJE ZDRAVKO PONOŠ PONOVIO SVOJ STAV U Srebrenici su Srbi počinili genocid!
Foto: Printscreen

Zdravko Ponoš, kandidat za predsednika Srbije ispred koalicije Ujedinjena Srbija okupljene oko Dragana Đilasa, predsednika Stranke slobode i pravde, poručio je juče gostujući u jutarnjem programu TV Prva da su Srbi u Srebrenici počinili genocid, ali i da je bilo opravdano izručenje srpskih generala Hagu.

- Za mene je ta stvar regulisana sa dva gesta Srbije, ja poštujem sve šta je država radila pre ovog momenta, pre nego što ja budem u situaciji da se bavim državnim poslom na taj način. Jedna od stvari koju je država donela, to je skupštinska deklaracija kojom se odredila prema tom zločinu - istakao je Ponoš.

KANDIDAT ZA PREDSEDNIKA SRBIJE ZDRAVKO PONOŠ PONOVIO SVOJ STAV U Srebrenici su Srbi počinili genocid!

Foto: Profimedia

 

Na pitanje voditeljke da li govori o deklaraciji iz 2010. godine, on je odgovorio potvrdno.

- To je što se mene tiče obavezujuća stvar, ja ću to poštovati, ni manje ni više od toga. Isto tako, ova država, bez obzira ko je tada bio na vlasti, priveo je odgovorne za taj zločin, predao ih Međunarodnom sudu pravde, krivičnom tribunalu, ispoštovao je svoje međunarodne obaveze. Mi smo članica Ujedinjenih nacija i to tako treba da se radi - dodao je Ponoš.

Podsetimo, 2010. godine usvojena je deklaracija o Srebrenici koju je predložila vladajuća koalicija predvođena Demokratskom strankom tadašnjeg predsednika Srbije Borisa Tadića. Aktuelni predsednik Srbije Aleksandar Vučić i Srpska napredna stranka bili su protiv ove deklaracije.

Posebno je interesantno što je Zdravko Ponoš tokom ovog gostovanja, koje je trajalo oko pola sata, uspeo čak 44 puta da pomene Aleksandra Vučića u različitim negativnim kontekstima.

S druge strane, Vučić je nedavno gostujući u jednoj emisiji istakao da neće po lošem spominjati svoje političke protivnike i on je tu reč održao.

Voditeljka razmontirala Đilasovog kandidata

Gostujući u emisiji „Jutro“ na TV Prva, Đilasov kandidat za predsednika Srbije Zdravko Ponoš ponovio je svoj stav da su novinari - psi, kao što je i ranije govorio. Tokom gostovanja došlo je do ove interesantne razmene reči između Ponoša i voditeljke emisije:

Voditeljka: Kako biste bili predsednik svih građana kad novinare nazivate psima?

Ponoš: Vučić ih je takvim napravio!

Voditeljka: A kako zovete one novinare koji stavljaju sliku Vučićevog sina s mafijašima? Jesu li i to psi i čiji je lanac?

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Goca

14.03.2022 14:20

Kuku lele ovaj da vodi Srbiju zlo I naopako