VESIĆ: SNS očekuje da osvoji apsolutnu većinu na parlamentarnim, beogradskim i svim lokalnim izborima
BeoInfo

Ističe i da SNS ima jasan i konkretan politički program zasnovan na rezultatima i garancijama za mir, stabilnost i kontinuitet, za razliku od opozicije koja, kako kaže, ne nudi politički program niti ideje, osim što se priprema za “dan posle izbora”, jer mu se čini da su svesni da će na izborima izgubiti, pa se spremaju za proteste, koji bi mogli da ugroze stabilnost zemlje. Vesić smatra da pobeda na predstojećim izborima neće biti lak zadatak.

PREDSEDNIK VUČIĆ POSLAO SNAŽNU PORUKU Budućnost pripada onima koji grade, a ne onima koji ruše (VIDEO)

“Naš cilj je pobeda u prvom krugu predsedničkih izbora, kao i pobeda na parlamentarnim i svim lokalnim izborima i pokušaćemo da to ostvarimo”, kaže Vesić u intervjuu za Tanjug. Na konstataciju da opozicija polaže najviše nade u Beograd i da veruje da bi tu mogla da “načne vlast”,

Vesić kaže da opozicija u Srbiji “živi u prošlosti” smatrajući da treba da ponovi recept iz 90-ih, a ne razumevajući, kako kaže, da su se vremena promenila, što je, kako ocenjuje, najveći problem opozicije.

"Svako ima pravo da se nada i da traži šansu tamo gde želi, ali te priče sam slušao i 2014. i 2018.godine pre izbora u Beogradu. Isti narativ, iste poruke, pa je SNS dobila apsolutnu većinu", ističe Vesić. Navodi da u kampanji nije čuo nijedan konkretan politički program opozicije niti odgovor na kampanju SNS ''''Dela govore'''', ali ni na jedno konkretno političko pitanje, kao što je rat između Rusije i Ukrajine, pitanje Kosova i Metohije.

SRPSKA NAPREDNA STRANKA PORUČILA Ozbiljna vremena traže ozbiljnog lidera

Utisak Vesića je da se opozicija ne priprema za dan izbora, nego za dan posle izbora kao da su, kaže, svesni da će na izborima izgubiti i suštiniski se pripremaju za proteste, što je, smatra, neodgovorno i opasno, jer narušava mir i stabilnost u zemlji. "Da je to tako govori činjenica da je na prošlim predsedničkim izborima Vučić osvojio skoro 40 odsto više glasova od protivkandidata Saše Jankovića, a odmah posle toga su izbili protesti. Nije bilo u pitanju 4 ili 0,4 odsto razlike u glasovima. Kada je, recimo, Vučić izgubio od Nenada Bogdanovića, sa samo nekoliko hiljada, odmah je priznao rezultate i nije pozivao svoje pristalice na proteste”, kaže Vesić.

Na pitanje da li očekuje da će opozicija priznati rezultate izbora budući da su nakon međustanačkog dijaloga izborni uslovi unapređeni, Vesić napominje da je SNS nasledila izborne zakone prethodne vlasti i da ih je menjala sa ciljem veće demokratičnosti i kako bi šsto više građana imalo svoje predstavnike u skupštini zbog čega je, između ostalog, izborni cenzus spušten sa pet na tri odsto iako je to najmanje odgovaralo SNS.

“Prihvatili smo sve predloge opozicije i oni su opet nezadovoljni. Suštinski problem je što većina u opoziciji ne vodi kampanju i nema politički program već očekuju da ih neko dekretom postavi i dovede na vlast. Ne bi me začudilo da posle izbora dođe do protesta, mislim da je to plan dela opozicije, pre svega Ðilasov plan i on to otvoreno govori. Njih izbori ne interesuju, šta god da se desi, oni imaju plan za dan posle izbora'''', uveren je Vesić.

"POBEDA! POBEDA!" Vučić posetio Obrenovac, više od 3.000 ljudi dočekalo predsednika ovacijama (FOTO/VIDEO)

Smatra da je to opasno imajući u vidu nestabilnu političku i ekonomsku situaciju u Evropi koju je izazvao rusko-ukrajinski rat i naglašava da su stabilnost i mir najvažnije što jedna zemlja treba da sačuva. "Moj apel (Draganu) Ðilasu i ostalima je da ne planiraju proteste, nije u redu da zbog izbornog poraza destabilizuju svoju zemlju, to nije pošteno”, smatra Vesić. Na pitanje koga vidi kao najozbiljnijeg konkurenta SNS među kandidatima za gradonačelnika Beograda i koje su njihove prednosti, a koje slabosti, Vesić odgovara da ne može da ocenjuje druge kandidate i da bi svako od njih trebalo da izađe sa svojim programom, ali da nije primetio da bilo ko ima program. Ističe da je SNS u prestonici izašla sa programom “Beograd 2030”, u čijem je kreiranju, kaže, učestvovalo oko 150 institucija, organizacija i pojedinaca, a u kojem vlast obećava građanima šta može da sprovede do 2030.godine.

U programu su, kaže, jasna i konkretna obećanja od izgradnje sedam mostova, dva tunela, 150 kilometara biciklističkih staza, 100 novih parkova, 42 kilometra metroa sa 44 stanice, 237 kilometara BG voza, završetka obilaznice oko Beograda do toga da će plata biti 200.000 dinara. Na pitanje o odnosu sa kandidatom SNS za gradonačelnika Aleksandrom Šapićem i spekulacijama u javnosti da je mu mesto zamenika šefa izbornog štaba “utešna nagrada”, jer nije kandidat, Vesić naglašava da ni sa kim nije u sukobu i da sa svima službeno sarađuje, a da mu je velika čast to što vodi kampanju SNS zajedno sa Aleksandrom Vučićem.

- Moja lična pobeda je da moja stranka pobedi na ovim izborima i daću sve da tu pobedu slavimo 3.aprila - poručuje Vesić.

Na pitanje o ličnim očekivanjima, da li će ostati u gradskoj vlasti ili možda preći u vladu, Vesić kaže da to ne zavisi od njega, već od izbornih rezultata i odluke stranke.

- Kada se završe izbori, ukoliko budemo imali većinu, na stranačkim organima odlučivaćemo koje ćemo ljude delegirati na koju funkciju. Razumem da ima političara koji ovo doživljavaju kao ''utehu'', jer misle da unapred dobiju funkciju, ali za funkciju se bori, funkcija se ne dobija - ističe Vesić.

Na pitanje da li će kriza izazvana rusko-ukrajinskim sukobom uticati na izbore, Vesić kaže da je jasno da će uticati na izbornu kampanju i ističe da Srbija, u vreme globalne nestabilnosti, treba da sačuva mir i stabilnost zbog čega je, navodi, važno da ima snažno vođstvo i predsednika koji može da donosi odluke.

SKANDAL NAD SKANDALIMA Dragan Đilas i Marinika Tepić na najsramotniji način pokazali koliko su lažne njihove emocije i poštovanje prema ubijenom Đinđiću!

Vesić kaže da SNS želi da pokaže kakva je Srbija bila 2012. godine, a kakva je danas, navodeći pre svega razliku u prosečnim platama, izgradnju auto-puteva, obilaznice oko Beograda, prve brze pruge...

Dodaje da je drugi stub kampanje, koji, kaže, građani tek sada primećuju zbog krize u Ukrajini, to da SNS nudi stabilnost, mir i kontinuitet.

- To znači da izbor Aleksandra Vučića za predsednika Srbije i glasanje za SNS zna či da će u zemlji biti mir i da će Srbija nastaviti da se stabilno razvija - naglašava Vesić.

Na konstataciju da često trpi kritike političkih oponenata, od loših poteza u Beogradu do previše prisustva u medijima, posebno na društvenim mrežama, Vesić odgovara da mu to zameraju oni koji ne rade i koji nemaju šta da promovišu na društvenim mrežama, a da se on trudi da svoj posao radi najbolje što može.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading