JEREMIĆEVO KLEČANJE NA KIM - TEATAR APSURDA I BEZOBRAZLUKA Čeda opleo po Vuku i podsetio ga kako je šurovao s Albancima narodu iza leđa
Alo

On je, takođe, pre nego što je klekao, pažljivo očistio sneg na tom mestu, što je izazvalo lavinu komentara i podsmeha na društvenim mrežama.

Jedan od onih koji je reagovao na Jeremićev gest je i lider LDP Čedomir Jovanović, koji je na Fejsbuku objavio post.

„Ni prvi ni poslednji put danas se Srbi crvene i stide dok ih njihovi lideri gaze, skrnaveći Kosovo i Metohiju i njegov značaj u arhitekturi srpske duše. A to isto Kosovo? Tek Gazimestan, Gračanica, Patrijaršija, Dečani, Priština, Prizren, Peć, Košare, Paštrik, Podujevo, Ćuška, Đakovica, 10.112 ubijenih Albanaca, 2.197 ubijenih Srba, 526 ubijenih Roma, Crnogoraca, Bošnjaka, Hrvata, Egipćana, Jugoslovena, 1.739.825 danas živih na Kosovu? Pitate se šta on misle pred ovakvim slikama, u svojim svetovima i na zemlji i na nebu. Ne znam. I ne znam ko bi to mogao da zna. Hiljade ljudi, bar toliko ćudi. Znam samo da pred ovim teatrom apsurda, licemerja i bezobrazluka ćutim, na sreću sam pa od bruke pred ljudima ne krijem pogled dok crvenim“, naveo je Jovanović, nastavljajući dalje da raskrinkava Jeremića.

JEREMIĆEVO KLEČANJE NA KIM - TEATAR APSURDA I BEZOBRAZLUKA Čeda opleo po Vuku i podsetio ga kako je šurovao s Albancima narodu iza leđa

Alo

 

 

„Sejdiju je govorio za KTV o molbi koju je, kako kaže, uputio Jeremić i to nešto pre predsedničkih izbora koji su održani 20. januara, odnosno drugog kruga 3. februara, kada je Boris Tadić odneo tesnu pobedu nad Tomislavom Nikolićem. Prema rečima bivšeg kosovskog predsednika, državni vrh Srbije je i tada već znao da će se pitanje Kosova okončati samoproglašenom nezavisnošću, ali je Jeremićev zahtev bio da se to drži u tajnosti dok ne prođu izbori. Imali smo potpuno različite pozicije u pristupu. Oni su imali deo sa Koštunicom, deo sa Tadićem. Obe strane su bile ubeđene da je pitanje Kosova završeno. Jeremić nam je na sastanku rekao da to ne saopštavamo dok se ne završe izbori i dok Tadić ne postane predsednik, ispričao je Sejdiju“, zaključio je Čedomir Jovanović.

Priština je, inače, proglasila nezavisno Kosovo 17. februara 2008. godine, samo dve nedelje posle predsedničkih izbora.

U kafani je ipak najlepše

Kako Srbi na Kosovu i Metohiji gledaju na političku zaostavštinu Vuka Jeremića, najbolje svedoči to što ga niko nije dočekao u Gračanici.

Nakon što je završio sa svojom šetnjom i slikanjem, on se pohvalio da je otišao u obilazak vinarije.

Petković: Separatisti ga dočekuju cvećem i konfetama

Član predsedništva SNS Petar Petković uveren je da je Jeremić posetu Kosovu iskoristio i da se vidi sa svojim prijateljima separatistima u Prištini, koji ga bez sumnje dočekuju cvećem i konfetama kao jednog od najzaslužnijih promotera samoproglašene nezavisnosti takozvanog Kosova.

- Jeremiću se svake godine, na dan donošenja savetodavnog mišljenja Međunarodnog suda pravde o legalnosti samoproglašenja nezavisnosti Kosova, separatisti na Kosovu i Metohiji gromoglasno zahvaljuju za sve što je učinio za njih jer im je dao u ruke praktično jedini argument kojim pred međunarodnom javnošću mogu da brane legalnost pokušaja otcepljenja od Srbije - ukazao je Petković u saopštenju.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Zoran Đurđević

12.03.2022 08:46

Bolje bi bilo Čedi da se na godišnjici ubistva Zorana Đinđića podseti njegove saradnje sa zemunskim klanom.