BRNABIĆ I MALI NA KRUCIJALNOM SASTANKU U PREDSEDNIŠTVU Traje više od 5 sati - Borba za očuvanje normalnog života svih građana Srbije!
Alo, Marko Metlaš

 

Premijerka Brnabić i ministar finansija, Siniša Mali imaju sastanak u Predsedništvu koji traje više od pet sati.

BRNABIĆ I MALI NA KRUCIJALNOM SASTANKU U PREDSEDNIŠTVU Traje više od 5 sati - Borba za očuvanje normalnog života svih građana Srbije!

Tanjug

 

 

Državni vrh intenzivno radi na očuvanju normalnog života svih građana Srbije.

Podsetimo, Vučić je emitovao video u kome je naveo šta će biti sledeći koraci Srbije povodom nastupajuće krize u svetu.

- Situacija u Evropi i svetu je sve teža, Srbija će zaštititi interese svog naroda i zemlje - rekao je Vučić.

Kako navodi, rast cena dostiže istorijske rekorde i zato će Srbija preduzeti nove korake kako bi se sačuvalo blagostanje njenih stanovnika.

Kriza na svetskom tržištu

Silovit rast cena nafte nastavljen je noćas jer je rusko ukrajinski vojni sukob uneo paniku na tržište i strah od moguće nestašice.

Cene goriva, nafte, uglja, zlata i pšenice beleže neverovatan rast. Slobodna trgovina poremećena je tokom pandemije korone, a odnos snaga u svetu se promenio. Ratni sukobi na starom kontinentu samo su doprineli rastu cena.

Isto tako, od jutros je cena gasa u Evropi prešla cifru od 2.000 dolara za hiljadu kubnih metara.

Vučić intervenisao da Srbija nabavi dovoljno rezervi

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio da je Srbija nabavila dovoljne količine energenata i hrane.

On je novinarima u Palati Srbija rekao da su nabavljene količine pšenice i kukuruza dovoljne za narednih šest meseci i da je kupljeno 30.000 tona dodatnih količina brašna.

 
Dodao je da su obezbeđene i dovoljne količine pirinča, ulja, soli i dugotrajnog mleka, sardina, ali da se još uvek čeka potvrda za još 3.000 tona mleka u prahu.

Kada su u pitanju energenti, naglasio je da postoje ratne i mirnodopske rezerve pri Vojsci Srbije, zatim pri Ministarstvu energetike i u robnim rezervama.

- Problemi su sa cenama sirovina, sa cenama energenata i to su stvari koje ćemo uspeti u potpunosti da osiguramo za građane, da mogu da imaju stabilnost i sigurnost - naveo je Vučić.
 
Prema njegovim rečima, ima dovoljno dizela, benzina, mazuta, sirove nafte, mlaznog goriva i drugih rezervi za snabdevanje od 13 do 22 dana, u zavisnosti od energenta.

Brnabić: Građanima Srbije stižu nove subvencije

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je Srbija bezbedna kada su u pitanju robne rezerve.

Takođe, kako je istakla, Vlada i predsednik Srbije nastoje da obezbede stabilnost narodu i proizvođačima.

Što se tiče robnih rezervi, mi smo bezbedni, rekla je Brnabić za TV Prva. "Svaki dan se trudimo da budemo još bezbedniji".

- Kada je reč o ekonomiji, dogovorili smo da podignemo subvencije sa 4.000 dinara po hektaru, na 8.000 dinara. Izdvojićemo još 7,5 milijardi dinara, i obezbediti da naši proizvođači budu još bezbedniji - rekla je predsednica Vlade Srbije.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading