GRAĐANIMA SRBIJE STIŽU NOVE SUBVENCIJE Premijerka Brnabić: Od 4.000 do 8.000 dinara
Printscreen

Takođe, kako je istakla, Vlada i predsednik Srbije nastoje da obezbede stabilnost narodu i proizvođačima.

"Težimo stabilnosti, bez obzira na to da li to donosi političke poene ili ne", rekla je Brnabić, osvrnuvši se na izjavu predsednika Aleksandra Vučića da je Srbija nabavila dovoljne količine pšenice i kukuruza za narednih šest meseci.

Što se tiče robnih rezervi, mi smo bezbedni, rekla je Brnabić za TV Prva. "Svaki dan se trudimo da budemo još bezbedniji".

"Kada je reč o ekonomiji, dogovorili smo da podignemo subvencije sa 4.000 dinara po hektaru, na 8.000 dinara. Izdvojićemo još 7,5 milijardi dinara, i obezbediti da naši proizvođači budu još bezbedniji", rekla je predsednica Vlade Srbije.

Brnabić je naglasila da vlada gleda kako da Srbiji obezbedi stabilnost.

"Od 2014. godine prošli smo kroz nezabležene krize u prethodnih 100 godina - poplave, pandemiju, migrantsku krizu, morali smo i da se borimo sa merama fiskalne konsolidacije, da bi Srbija stala na svoje noge jer je bila na nekoliko meseci od bankrota", izjavila je premijerka.

Brnabić kaže da je Srbija bila u jednom trenutku u veoma teškoj poziciji.

"Nismo mogli penzije da isplatimo, jer je neko pre nas vodio politiku po principu 'hajde da vidimo kako da mi pobedimo na izborima, a nije važno šta će se nakon toga desiti, važno je da ja dobijem neki politički poen'", rekla je predsednica vlade.

Brnabić je podsetila da je počela izgradnja gasovoda do Bugarske, što će, kako je rekla, Srbiji omogućiti da ima gas iz Grčke, Azerbejdžana, Kipra.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Uništiti srpsku vladu.

01.03.2022 09:51

Zašto nam nisu donirali od 4.000 do 8.000 evra a ne dinara?