PUTIN ILI ZAPAD? Šešelj otkrio ko je zapravo pocepao Ukrajinu! (VIDEO)
Foto: Ilustracija

„To nisu uporedivi slučajevi. Nije se sada desilo cepanje Ukrajine, već onda kada su se umešale zapadne sile, kada su posle majdanskog puča postavile neonacističku vlast“, kazao je Šešelj u emisiji "Pravi ugao" na Radio-televiziji Vojvodine.

Zamenik predsednika SRS je rekao da su se na istoku Ukrajine dogodili incidenti i da je sprovođen teror nad Rusima, a da su Kosovo i Metohija silom okupirana teritorija u kojoj je na vlasti pakt NATO.

Dodao je da Srbija ne bi trebalo da uvede sankcije Rusiji, već da je potrebno potpisati ugovor o specijalnim vezama, koji bi definisao najbližu saradnju dve zemlje na međunarodnom, vojnom i ekonomskom planu.

Na pitanje o članstvu u Evropskoj uniji, Šešelj je odgovorio da ono nije u interesu Srbije jer ne postoji ekonomski interes.

Govoreći o zločinu u Srebrenici, Šešelj je naveo da je to monstruozan zločin nad ratnim zarobljenicima, ali ne i genocid i ocenio da je reč o stigmi, koja ima za cilj da obeleži Srbe i likvidira Republiku Srpsku.

Šešelj je kazao da će organi SRS u predstojećem periodu odlučiti da li će ta stranka imati svog kandidata za predsednika ili će podržati nekog drugog.

Predsednik SRS Vojislav Šešelj čestitao je ranije predsedniku Rusije Vladimiru Putinu na odluci da ta zemlja prizna samoproglašene Donjecke i Luganske Narodne Republike.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading