SRBI SU GENOCIDNI, SRBIJA MORA U NATO, VUČIĆ JE LOŠ JER JE PROTIV TOGA Ovo su tri ključna auduta dezertera Ponoša
Printscreen

Nakon ovog je potpuno jasno da se Ponoševa predsednička kampanja bazira na tri stvari: napade na predsednika Srbije Aleksandra Vučića, priznanje genocida i zalaganje za ulazak naše zemlje u NATO.

Krenimo od poslednjeg, ali za Đilasovog kandidata očigledno ne najmanje bitnog, stava koji je izneo. Naime, Ponoš je gostujući na televiziji Nova S izjavio da je Narodna skupština Srbije zauzela jasan stav po pitanju genocida u Srebrenici, te da će on “poštovati deklaracije” za razliku od predsednika Vučića, čime je jasno poručio da se slaže da je genocid počinjen.

– Skupština je zauzela jasan stav po pitanju Srebrenice! Ja ću poštovati deklaracije za razliku od Vučića – kazao je Ponoš.

Valja podsetiti da je Deklaracija u Skupštini usvojena 2010. godine za vreme bivše vlasti, a da su Srpska napredna stranka i predsednik Vučić protiv pomenute Deklaracije.

Takođe, Ponoš je nedavno na pitanje novinara da li je za članstvo u organizaciji koja je bombardovala Srbiju i odnela hiljade života, bez dileme odgovorio da je članstvo u NATO-u njegov plan.

– Da li mislite da bi Srbija mogla da postane članica NATO? – upitao je novinar.

Na ovo pitanje novinara, Ponoš je otkrio šta je njegov cilj.

– Nikada ne recite nikada. Ova generacija nema pravo da odriče bilo kojoj sledećoj generaciji ništa, niti po pitanju članstva, niti po pitanju litijuma. Nijedna generacija ne treba da uzima sebi za pravo niti da popravlja istoriju, niti da određuje budućnost sledećoj generaciji – odgovorio je Ponoš.

Podsetimo, dok je bio potpukovnik, Zdravko Ponoš je zahvaljujući stranačkoj protekciji u kadrovanju u sistemu odbrane ubrzano kursirao u NATO školama ili vodećih sila NATO pakta. Školovao se u Kraljevskom koledžu za odbrambene studije u Londonu – kurs koji traje 10 meseci. Tokom studija u Londonu je leteo kao kopilot na britanskom školskom avionu, verovatno kao tipovan i podržan za najviše dužnosti u SR Jugoslaviji a potom u Srbiji. Britanci su naravno „vodili računa“ kako se razvija karijera njihovog pulena, što verovatno čine i danas, kada je prošlo puno vremena od njegovog penzionisanja. Potom je završio kurs za više izvršioce, u NATO centru „Džordž Maršal“ u Nemačkoj.

Ponoš takođe ne krije da je veliki prijatelj sa ubicom srpske dece, nekadašnjim portparolom NATO-a Džejmijem Šejom, za vreme bombardovanja Savezne Republike Jugoslavije, koji je po ličnom Ponoševom priznanju bio i njegov predavač u Londonu.

Podsećanja radi, dosadašnje procene su da je od 24. marta do 10. juna 1999. poginulo između 1.500 i 2.500 ljudi, a oko 6.000 ranjeno. Najbolnije žrtve NATO agresije jesu deca. Bombe su odnele 79 dečijih života za 78 krvavih dana.

Još jedan od temelja Ponoševe kampanje su konstantni napadi na predsednika Aleksandra Vučića. Naime, Đilasov kandidat je predsednika pomenuo bezbroj puta, dok Vučić njega nije nijednom.

Jasno je da su motivi Ponoševih napada to što Vučić ne priznaje izmišljeni genocid u Srebrenici koji pokušava da se stavi na teret srpskom narodu, kao i to što ima potpuno suprotne stavove od njega po pitanju NATO. Takođe je jasno da Ponoš okrenuo prljavoj kampanji jer je svestan da nema podršku građana Srbije, za razliku od Vučića, pa je uveren da mu ne preostaje ništa drugo osim sramnih napada na predsednika.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (5)

Loading
Rada

19.02.2022 09:28

Kopile izdajnicko. Ti tvoji nacisti su bacalu bombe na Srbiju , da li si ti postavljao lokatore na nasu pobijenu decu ? Nikada ti necemo oprostiti . Nece ni Bog .

Rada

19.02.2022 09:31

Nadam se da imas kosmare i da ne mozes da spavas, gledaju te Milicine oci , gledaju te sva pobijena deca koju ste bombama unili . Gnjido .

Mila

19.02.2022 11:25

Ovom zlikovcu oduzeti cinove penziju u Srbiji i kompletnu imovinu.Proterati ga iz Srbije zajedno sa Marinikom.

Душка

19.02.2022 14:11

Је ли могуће да се овако понаша један официр Србије?Он је за процесуирање јер ради против државе у којој живи.

Milan

19.02.2022 16:56

Postoji više vrsta smeća i šljama ali ubedljivo je najgori ljudskog porekla!