ŠTA ĆE DŽONI DEP U SRBIJI?! Đilasova Tviter brigada nastavlja rat protiv svoje države
Foto: Tanjug/DRAGAN KUJUNDŽIĆ

Ovo pitanje postalo je glavna tema Đilasovih Tviter brigada koje su preko ove društvene mreže rasplele čitavu raspravu o motivima zbog kojih je Džoni Dep došao u Srbiju.

Koliko moraš mrzeti sopstvenu državu da ti zasmeta čak i dolazak svetske megazvezde u Beograd i sve ono što je pozitivno izrekao o Srbima i Srbiji?

Na ovo pitanje jasno su dali odgovor dežurni tviteraši kojima smeta dolazak popularnog glumca u Beograd, priznanje koje je dobio i naravno, predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji mu je uručio odlikovanje.

Prava meta napada i jeste Vučić, a koliko su kratkovidi u razumevanju interesa svoje države i sposobni da samo razumeju dnevno-političke uske interese, pokazali su zamerajući Džoni Depu što je došao u Srbiju, što se gotovo graniči sa diskriminacijom i fašizmom.

Izgleda da je totalitarističko društveno uređenje u kome nema mesta za neistomišljenike odavno postalo glavni pravac razmišljanja Tviter brigada.

ŠTA ĆE DŽONI DEP U SRBIJI?! Đilasova Tviter brigada nastavlja rat protiv svoje države

Printscreen

 

Najpre su se zapitali da li je Džoni Dep dokon, pa stalno dolazi u Srbiju, a onda su počele neprikladne šale kojima se nipodaštava značaj sopstvene države.

Neki su otišli toliko daleko da su napisali kako je Džoni Dep došao u Srbiju jer je plaćen?! Čovek koji zarađuje milione snimajući filmove, a poseduje čak i privatno ostrvo na Karibima koje je kupio nakon snimanja filma "Pirati sa Kariba", sada dolazi u Srbiju jer mu je to neko platio?! 

ŠTA ĆE DŽONI DEP U SRBIJI?! Đilasova Tviter brigada nastavlja rat protiv svoje države

Printscreen

 

Sulude teorije i napade na svetski poznatog glumca, samo zato što je imao reči hvale o našem narodu i državi, komentarisao je urednik portala Alo Dejan Novaković gostujući u jutarnjem programu TV Happy, u emisiji "Dobro jutro Srbijo".

On je ukazao na to da je Džoni Dep ime poznato širom planete i da je upravo on doprineo tome da ceo svet taj dan čuje za Srbiju.

- Srbija je slobodna zemlja i svako ima pravo da dođe kao u nju, posebno kada je u pitanju gost koji pronosi dobar glas o našoj državi i neko ko je toliko oduševljen da razmišlja čak i o tome da se preseli ovde. Odlikovanja su dobili mnogi zaslužni građani i institucije i njihov značaj je neizmerno važan, ali Džoni Dep je svetska zvezda, poznata od Aljaske do Novog Zelanda, a vest o njegovoj poseti Srbiji preneta je širom planete. Slika na kojoj Vučić predaje odlikovanje Džoni Depu obišla je svet, kao i snimak na kome on govori o izuzetnim utiscima koje je stekao upoznajući srpski narod i Srbiju. To je velika promocija za našu državu - rekao je Novaković.

20.000 evra od države i voz koji juri 200 na sat

Novaković kaže da dobre vesti u Srbiji često ostaju neprimećene.

- Imate dosta dobrih vesti koje su shvaćene kao nešto uobičajeno. Imate voz koji juri 200 na sat i brzu prugu Beograd - Novi Sad. To nikada nije bilo u Srbiji. Imate nove puteve i auto-puteve kojima se spaja zapadna i istočna Srbija, dodelu novca, veće plate i više posla i mogućnosti. Sve to nekako prolazi nezapaženo kao da je nešto uobičajeno, a do pre deset godina mladi ljudi nisu mogli da nađu posao ni u magacinu. 

On ističe da je država dala simboličnu cifru novca kako bi se pokazalo da brine o svojim građanima, ali da su pokrenuti i mnogo značajniji projekti.

- Imate 300.000 dinara za prvo dete, zatim subvencije do 20.000 evra za kupovinu stana ili kuće. Takođe, država nudi i 3.000 evra za nezaposlene koji žele da otpočnu svoj biznis. To se nikada pre nije dešavalo. Svuda oko nas dešavaju se stvari koje ukazuju na to koliko se Srbija zapravo promenila, a da to gotovo ni ne primećujemo - rekao je Novaković.

Džoni Dep odlikovan Zlatnom medaljom za zasluge

Džoni Dep je odlikovan Zlatnom medaljom za zasluge Republike Srbije, za izuzetan doprinos našoj zemlji, u njenim naporima za širenje i unapređenje lokalne umetničke zajednice.

Uz veliki aplauz američki glumac je na Dan državnosti Srbije primio medalju i obratio se prisutnima.

- Ovo je izuzetan trenutak za mene. Dragi gospodine predsedniče i svi prisutni, narode Srbije, ovo je izuzetna čast za mene. Srbija je jedna izuzetna zemlja i vi ste jedan izuzetan narod. Bio sam blagosloven jako davno kada sam upoznao veoma neobičnog čoveka za koga sam znao odmah da je poseban. To je Emir Kusturica. On je postao moj brat. Njegova porodica je postala moja. On je jedan izuzetan čovek sa kojim sam blizak prijatelj, kod koga sam često dolazio i gledao njegovu decu kako rastu. Njegova porodica postala je i moja porodica. Tako sam upoznao Srbe - rekao je Džoni Dep koji je naveo da se nalazi na životnoj prekretnici i da razmišlja da otpočne novi život u Srbiji.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (10)

Loading
Milan

18.02.2022 17:39

Лудило мозга је неизлечиво. Болесници невиђени.

caca

18.02.2022 17:40

Navikli smo na Đilasovo splektarenje,to,zašto će ko u Srbiji,njega ne treba da zanima,svako ko dođe kod nas,došao je sa razlogom i uvek je rad gost!

Djoni

18.02.2022 17:46

Ne vas će Djoni da pita gde da ide, i kada. Voli Srbiju.

LAKU

18.02.2022 17:48

Nisam član ni jedne stranke, ali poručujem ovakvima, još malo se batrgajte jer od aprila idete u zaborav.

Dc

12.03.2022 14:18

@LAKU - Ne u zaborav , nego u ZATVOR , daće Bog !

Zdravka

18.02.2022 17:59

Djilas nema mozak..To je masinski mozak .

Dragi

18.02.2022 18:06

Koliko čovek treba da bude zloban pa da mrzi sve što je dobro za njegovu državu iza njega iako neće da prizna e to je dno dna nemože dalje

Rade

18.02.2022 18:28

Džonija Depa poznaje ceo svet, a on radi na lepoj promociji Srbije, šta će on u Srbiji je potpuno besmisleno pitanje zlobnika.

Zile istina

18.02.2022 21:10

Hvala velikoj svetskoj zvezdi na tome sto voli i postuje nas narod i nasu zemlju!

Ivan

18.02.2022 22:59

Treba da bude čast sve nas što je najpopularniji glumac na svetu u maloj Srbiji i koji promoviše Srbiju, čast!!!