DVERI I POKS POTPISALI KOALICIONI SPORAZUM Boško i Žika zajedno na izborima
Foto: ALO / Aleksandar Nalbantjan

Zajednička lista Dveri i POKS-a nosiće naziv „Boško Obradović Srpski pokret Dveri, POKS Miloš Parandilović - Patriotski blok za obnovu Kraljevine Srbije'“, Obradović će biti zajednički predsednički kandidat koalicije, dok će Gojković biti drugi na zajedničkoj listi.

Obradović je posle potpisivanja sporazuma rekao da su dva pokreta udruživanjem odgovorila na poziv istaknutih intelektualaca koji su, kaže, pozvali sve koji su na referendumu bili protiv ustavnih promena, da zajedno izađu na izbore 3. aprila.

Kako je rekao, osim učešća u referendumskoj kampanji protiv aktuelne vlasti i ustavnih promena, Dveri i POKS objedinjava i jedinstven stav po pitanju očuvanja Kosova i Metohije u sastavu Srbije, tradicionalne porodice i domaće ekonomije.

Vojislav Mihajlović: Borićemo se svim pravnim sredstvima protiv zloupotreba!

Predsednik dela POKS-a Vojislav Mihailović izjavio je da Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave ni posle više od 30 dana nije izvršilo promenu imena predsednika POKS-a u registru političkih stranaka i upisalo njegovo ime, i najavio da će taj pokret iskoristiti sva pravna sredstva kako bivši predsednik POKS-a Žika Gojković ne bi, kako kaže, zloupotrebio ime pokreta.

Zbog toga, kako je naveo, POKS-u nije omogućeno da nastupi sa svojim imenom na predstojećim izborima, a Gojkoviću je dozvoljeno da, kako je rekao, manipuliše i zloupotrebljava ime pokreta.

Najavio je da će se oni boriti svim pravnim sredstvima da bi sprečili da se ime POKS-a nelegalno koristi i da će oboriti listu koju Gojković najavljuje s Boškom Obradovićem iz Pokreta Dveri.

Mihailović je podsetio da je POKS 6. maja potpisao koalicioni ugovor sa DSS-om i da će na naredne izbore izaći zajedno.

 

Obradović je naveo da im je zajedničko i zalaganje za obnovu kraljevine, za restituciju i vraćanje imovine oduzete nakon 1945. godine, kao i za smenu, kako je rekao, korumpiranog pravosudnog i političkog sistema koji se nije menjao u poslednjih 30 godina.

Obradović je najavio da će u narednim danima predati liste za parlamentarne i beogradske izbore i objaviti imena kandidata za poslanike i odbornike, među kojima će se, kako je najavio, naći i nestranačke ličnosti.

Gojković: Ja sam jedini i pravi predsednik POKS

Na pitanje ko je pravi predstavnik POKS-a jer će deo članova predvođenih Vojislavom Mihailovićem biti na listi sa DSS, Gojković je podvukao da je on jedini zastupnik i predsednik POKS-a i da će to dokazati predajom zajedničke liste sa Dverima, dok će, kaže, Mihailovićeva frakcija biti na listi koalicije NADA, ali pod drugim nazivom koji glasi „Za Kraljevinu Srbiju (Monarhisti) - Vojislav Mihailović“.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading