DODIK NE UZMIČE I NE HAJE: Naravno da idem u Orašac na Sretenje
Foto: Printscreen/instagram

"Poslednjih osam godina Republika Srbija i Republika Srpska zajednički obeležavaju važne datume, a jedan od njih je i Sretenje, Prvi srpski ustanak", naglasio je Dodik.

On se posebno zahvalio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću što se opredelio da jedno od najvećih priznanja povodom Dana državnosti Srbije dodeli predsednici RS Željki Cvijanović, prenosi RTRS.


"Dogovoreno je sa predsednikom Vučićem da se predlože još neke ličnosti iz Srpske za odlikovanja, a jedan od njih biće i Slavko Jovičić, koji će dobiti postuhumno odlikovanje, kao čovek koji je simbol stradanja Srba u Sarajevu", istakao je Dodik.

U javnosti u Srbiji pojavila se informacija da ambasadori zemalja EU, zbog dolaska Dodika, ove godine neće prisustvovati obeležavanju Dana državnosti Srbije u Orašcu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić komentarisao je juče ove najave.

- Vlada Srbije je uputila pozivnicu za manifestaciju u Orašcu, a ja ambasadore nisam ni pozvao na manifestaciju dodeljivanja ordenja. Tu pozivnicu je poslala Darija Kisić Tepavčević i na njoj je naznačeno i ime Dodika,  jer godinama zajedno obeležavamo važne datume. Pogrešna je reakcija predstavnika EU, jer mi smo ti koji organizujemo. Srbija je zemlja ponosnih ljudi i ozbiljna država. Ne mogu da prihvatim da je Dodik kriv za sve - istakao je Vučić.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Uh

12.02.2022 19:54

Da Srbija zabrani dolazak srbinu Dodiku da dođe na Sretenje,sa tim žele da nas dele