ĐILASOV KANDIDAT UVREDIO NEVINE ŽRTVE NATO BOMBARDOVANJA Porodice poručuju: Ponoše, seti se Sanje dok veličaš NATO!
Jutjub/Televizija srpske dijaspore

 

On je na pitanje novinara da li podržava članstvo Srbije u NATO rekao: „Nikad ne reci nikad“ i time jasno stavio do znanja da bi, ukoliko bi se dokopao vlasti, svoju zemlju gurnuo u ruke onih koji su želeli bombama da je disciplinuju i povinuju je svojim interesima.

Njegovo gostovanje je uznemirilo građane Srbije, koji su u svojim komentarima na portalima i društvenim mrežama iskazali nezadovoljstvo zbog takvih izjava.

ĐILASOV KANDIDAT UVREDIO NEVINE ŽRTVE NATO BOMBARDOVANJA Porodice poručuju: Ponoše, seti se Sanje dok veličaš NATO!

EPA/SRDJAN SUKI

 

Zgroženi, ali i zabrinuti građani pišu da je penzionisani general uspeo da pljune na sve žrtve NATO bombardovanja, ali i da zabrine sve one koji se nadaju mirnoj budućnosti i poštuju svoju zemlju i svoj narod.

„Uskoro će 24. mart, dan kada se srpski narod s tugom priseća kako je izgledalo 78 dana dugo bombardovanje u kome je ubijeno 2.500 vojnika, policajaca, civila i dece. Rane koje nikada neće zaceliti, rane koje nosimo uskoro pune 23 godine“, jedan je od komentara na društvenim mrežama.

„Sinonim za izdaju države i srpskih nacionalnih interesa je Zdravko Ponoš. Nekada general, a danas sluga i plaćenik domaćih kriminalaca kao što je Đilas“, „Sram da vas bude, ništa vam u životu nije sveto. Malo li je što je moja generacija propatila, malo je generacija mojih roditelja, malo su i moja deca, pa biste i njihovu. Trebalo je taj NATO sve da nas pobije kad očigledno za život nismo. Sram me je u tvoje ime, generalu otužni“, „Ko će glasati za NATO? Samo ti, Đilas, Marinika i još nekoliko srbomrzitelja, ti ćeš možda biti državni činovnik u javnom WC-u“ još su neki od komentara.

Vulin: Vučić je jedini koji pobegulju može da zaustavi!

Predsednik Pokreta socijalista  Aleksandar Vulin izjavio je da u „čitavom srpskom svetu“ nema boljeg kandidata za predsednika Srbije od Aleksandra Vučića.

- Vučić je jedini garant da će Srbija nastaviti politiku vojne neutralnosti, zaštite Srba gde god oni živeli i ekonomskog razvoja. Vučić je jedini koji NATO generala i pobegulju Ponoša može da zaustavi da ne uvede Srbiju u NATO - rekao je Vulin.

 

Jedan od onih koji su pogođeni idejom Zdravka Ponoša da Srbija uđe u NATO jeste i Zoran Milenković, čovek koji je u NATO agresiji ostao bez deteta. Njegova petnaestogodišnja ćerka Sanja nastradala je u maju 1999. godine, kada su NATO avioni bombardovali most u Varvarinu preko kojeg je nesrećna tinejdžerka prelazila s drugaricama. Bila je učenica Matematičke gimnazije u Beogradu, a danas bi bila možda među najboljim matematičarima u zemlji.

ĐILASOV KANDIDAT UVREDIO NEVINE ŽRTVE NATO BOMBARDOVANJA Porodice poručuju: Ponoše, seti se Sanje dok veličaš NATO!

EPA/SASA STANKOVIC

 

Toga dana poginulo je pored Sanje još devetoro nedužnih civila, a više od 30 ljudi je povređeno. A danas Zdravko Ponoš želi da Srbiju uvede u isti taj NATO koji je odneo nečije ćerke, sinove, očeve, bake, deke...

- Ja nisam za to da uđemo u NATO jer su oni meni naneli veliko zlo 1999. godine. Kako bih ikad mogao da prihvatim tu ideju...? Ubijali su civile, među njima i moje dete. Do toga ne sme da dođe nikada više. Oni su moćna sila. A kada bismo mi ušli u NATO, onda kao članica bismo morali da kažnjavamo neke države kao što smo mi bili kažnjeni 1999. godine. Onda bismo mi bili ti koji možda pucaju na nedužne civile. To nikada ne sme da se desi - rekao je za Alo! Zoran Milenković.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (15)

Loading
Milisav

12.02.2022 08:24

Ovaj nekome da kaže da je pobegulja,aman bre...Pa ima li trunke obraza?

Marko

12.02.2022 11:02

Ponos bi nas podveo pod jaram onih koji su nam unistavali zemlju i zivote.

Kristijan

12.02.2022 11:03

Sta ocekivati od Ponosa, on nije menjao svoju retoriku. Zacudjujuce je sto se uopste kandidovao sa takvim stavom. Srbi to ne zele.

Krman

12.02.2022 11:21

Zato ga necemo glasati Nato generala.

Eva

12.02.2022 12:23

Jel ga nije sramota da se kandiduje posle ovih reči?

Marco

12.02.2022 14:18

Ponošu ništa nije sveto, čak ni to što je NATO rušio našu zemlju, ubijao decu i nedužne civile. Narod ne zaboravlja NATO agresiju niti će pristati na Ponoševe zle namere.

caca

12.02.2022 15:10

Od Ponoša možemo da očekujemo samo ružne stvari,taj nema ni obraza,ni srama,a i stida!

Julija

12.02.2022 16:19

Ovako se svi Djilasovi kandidati ponasaju bahato i ruzno i svi mrze Srbiju i srpski narod.

Nenad

12.02.2022 18:32

Sta drugo i ocekivati od djilasovaca osim da vredjaju.

Vera

12.02.2022 18:53

Ponos jos nije shvatio da je narod u Srbiji "alergican" na NATO nakon onog nepravdenog bombardovanja...I ne treba da se nada da ce dobiti poverenje gradjana.

Snežana

12.02.2022 23:27

Žrtve NATO bombardovanja treba da nam budu svete. Umesto toga čovek koji sebe smatra dostojnim da bude prvi čovek Srbije gazi po njima i bolji mu je NATO nego njegovi sunarodnici. Šta ima više da se kaže. Narod vidi to. Neće ovaj dobito nikakvu podršku na izborima.

Milan

12.02.2022 23:51

Što se tiče NATO-a - uvek reci nikad!

stevo

13.02.2022 01:14

Ponos da ima bar imalo obraza ne bi izlazio u javnost sa takvim izjavama.Sramota