ZAŠTO JE IME JELENE BEGOVIĆ TOLIKO VAŽNO ZA SRBIJU? U pustinji kiča i vulgarnosti, dr Jelena je oaza pristojnosti i znanja - evo KO je ona
Tanjug

Ali ko je dr Jelena Begović, i zašto je njeno ime toliko važno za Srbiju? Evo o kome se radi.

Dr Jelena Begović je v.d. direktora Instituta za molekularnu genetiku i genetičko inženjerstvo od 2013. godine. Rukovodilac je Laboratorije za molekularnu mikrobiologiju od 2015. godine.

Pored toga, delegat je Republike Srbije u bordu guvernera Međunarodnog Centra za genetičko inženjerstvo i biotehnologiju (ICGEB), Italija, kao i oficir za vezu ove organizacije za Srbiju.

NAUČNICI NA VRHU LISTE SNS Naprednjaci sastavljaju spisak kandidata za poslanike pred parlamentarne izbore 3. aprila

Član je Udruženja mikrobiologa Srbije, Društva genetičara Srbije i Američkog mikrobiološkog društva (ASM). Član je recezentskog odbora časopisa za promociju nauke Elementi.

Upravo ljubav prema nauci i želja da se taj segment našeg društva unapredi, doktorku Begović su podstakli da se više angažuje u društvenom životu, a napori koje ulažu naša država i predsednik Vučić u tom segmentu bili su joj podsticaj da donese odluku da svojim imenom i učešćem na listi, podrži tok predsednika Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke na narednim izborima.

Ona kaže da je učešće na predstojećim izborima za nju veliki izazov, da je dobila veliku podrsku ljudi u SNS i predsednika Vučića lično i ističe:

"Mene interesuju nauka i obrazovanje. Oni postaju stubovi u ozbiljno razvijenim državama. To postaje ekonomska kategorija."

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading