PREDSEDNICA VLADE ANA BRNABIĆ SA PIČOM Članstvo u Evropskoj uniji i stabilan, ekonomski jak i dobro povezan region, prioriteti Srbije.
Foto: Printskrin

Navela je da je dobrim ekonomskim rezultatima i stabilnošću postignutom reformama, uz kontinuirano ulaganje u infrastrukturne projekte i privlačenje stranih investicija, Srbija pokazala da je na dobrom putu, ali da je izgradnja poverenja i čvršće povezivanju kroz regionalne projekte, put za prosperitetan i jak region u Evropskoj uniji.

Velike mogućnosti za saradnju Zapadnog Balkana premijerka je prepoznala i u sprovođenju Zelene agende i razvoju investicija koje će omogućiti zelenu tranziciju u regionu.


Pič je istakao da je britanska vlada posvećena napretku Zapadnog Balkana i podršci evropskim integracijama regiona, što bi, kako je objasnio, omogućilo i stvaranje prosperitetnijeg okruženja za ostanak mladih i budućih generacija.

Premijerka je zahvalila britanskoj vladi koja je projektima poput digitalne transformacije i jačanje e-Uprave, koji su finansirani kroz Fond za dobru upravu, podržala proces reformi u Srbiji. Ocenjujući da je reforma obrazovanja jedan od prioriteta Vlade Srbije, Brnabić je podvukla i značaj trogodišnjeg programa „Škole za 21. vek“ koji, zahvaljujući investicijama britanske vlade, realizuje Britanski savet.

Brnabić je ocenila da je ovaj projekat jedan od ključnih za budućnost naše dece i odličan je primer kako kroz digitalizaciju jačaju veze dve države.

BONUS VIDEO



 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading