MIR I STABILNOST U REGIONU TEMA RAZGOVORA Predsednik Vučić se sastao sa britanskim izaslanikom Stjuartom Pičom
Foto: Instagram/budućnostsrbijeav

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa specijalnim izaslanikom Ujedinjenog Kraljevstva za Zapadni Balkan ser Stjuartom Pičom.

Kako se navodi na zvaničnom Instagram profilu predsednika, razgovarali su o situaciji u regionu i budućoj saradnji s ciljem izgradnje poverenja i zajedničkog zalaganja za mir i stabilnost na Zapadnom Balkanu.

Stjuart Pič je u decembru prošle godine imenovan za izaslanika za Balkan. Jedan od njegovih zadataka je rad sa liderima Zapadnog Balkana i drugim partijama u cilju podrške i jačanja regionalne stabilnosti.

U 12 sati zakazan je sastanak predsednika Srbije sa predsednikom Komiteta za međunarodne poslove Državne dume Federalne skupštine Rusije Leonidom Sluckim. Sat kasnije sastaće se i sa predsednikom Vlade Bugarske Kirilom Petkovom.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (5)

Loading
Darija

08.02.2022 12:32

Vec duzi niz godina Srbija se zalaze za mir i stabilnost regiona, a to cini i danas, a tako ce biti i u buducnosti, jer je to jedini ispravan put za nas i nasu decu.

Jelisaveta

08.02.2022 13:16

Srbija ce uvek biti neko na koga se moze osloniti kada je mir u regionu u pitanju. Sve nesuglasice su resive iskljucivo dijalogom.

stevo

08.02.2022 14:10

Jacanje dobrosusedskih odnosa je preduslov napretka,ali i ocuvanja mira i stabilnosti u regionu

Zeljko

08.02.2022 14:33

Vučić sada ima podršku stranih sila poput Britanije i on će sigurno nastaviti dijalog sa Prištinom, da Srbima na KiM bude bolje.

Vera

08.02.2022 19:53

Svi njih znaju da je Srbija najbitniji faktor mira i stabilizacije na Zapadnom Balkanu i ne znam zasto jos uvek im smeta jaka Srbija...kontradikcija!