KO TO TUŽI SRBIJU I ŠEŠELJA? Hrvat traži pare, a onda se u sudnici pojavila ćerka proterane srpske porodice
Foto: Printscreen

Radikali objašnjavaju da je Baričević više puta obilazio mesta u Hrvatskoj gde su živeli Srbi i birao najbolje za sebe. Izabrao je imanje Milosavljevića koji su bili prinuđeni da pristanu na razmenu na neviđeno.

- Baričević ih je lagao da on u Hrtkovcima ima sve ono što je video da oni imaju u Jakšiću. On je u toj razmeni dobio i veliku parcelu koju je podelio na više građevinskih parcela pa je tu napravio kuće za sina i ćerku i to od novca koji je dobio od prodaje preostalih placeva. Ni to mu nije bilo dosta, pa je na prevaru oteo i zemljište njihove ćerke Stanke Stjepanović koja je u to vreme bila sudija u Slavonskoj Požegi. Ona je vodila sudski spor s njim i u toku izvršnog postupka njene bivše kolege su postupak dovele do zastarelosti i nju obavezali da plati sudske troškove, iako je spor dobila. Najinteresantnije je to da je nju sud iz Požege obavezao da sudske troškove plati na račun "Fonda za humanitarno pravo" Nataše Kandić. To je vrhunski dokaz da je celu kampanju laži o Hrtkovcima vodila ta organizacija, što je Vojislav Šešelj raskrinkao u Haškom tribunalu - izjavila je potpredsednik SRS Vjerica Radeta.

KO TO TUŽI SRBIJU I ŠEŠELJA? Hrvat traži pare, a onda se u sudnici pojavila ćerka proterane srpske porodice

Foto: Alo/Dejan Briza

 

 

Ona objašnjava da je Franjo Baričević bio jedan od lažnih svedoka Nataše Kandić i da je u Hagu iznosio najgnusnije laži iako ni on ni članovi njegove porodice nikada nisu bili izloženi nikakvim pritiscima.

- Uostalom, ni jedan jedini Hrvat nije deportovan ni oteran iz Hrtkovaca. Svi su otišli po svojoj volji i želji. Odlazili u Hrvatsku, birali kuće, vraćali se po svoje stvari i nikada nisu ni prestajali da dolaze da obilaze rodbinu i prijatelje. I nikada nikakvih problema nisu imali - tvrdi Radeta.

Ističe da je Franjo Baričević i ovu tužbu protiv Republike Srbije i dr Vojislava Šešelja podneo po instrukcijama "Fonda za humanitarno pravo". Zastupa ga njihov advokat Mihailo Pavlović. Baričeviću je bilo malo što se obogatio na muci porodice Milosavljević, već bi hteo i da mu Srbija i Šešelj isplate više od jedanaest miliona dinara, objašnjavaju u SRS.

Bilo je potresno slušati na suđenju svedočenje dr Stanke Stjepanović, ćerke Branka i Desanke Milosavljević, koja je profesor na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu. Svedočila je puna četiri sata i kaže da bi o zlodelima Franje Baričevića, kao i svojih bivših komšija, zbog kojih je morala da beži glavom bez obzira, mogla da priča i nedelju dana.

- Seća se i laži koje je Baričević izgovarao u Hagu u postupku protiv Vojislava Šešelja. Nije mogla da veruje da neko može toliko da laže. Ali, s obzirom na to da je nju već bio pokrao, na njega bi se mogla primetiti ona narodna - ko laže, taj i krade - kaže nam Radeta.

Kandićka ćuti

Nataša Kandić i Fond za humanitarno pravo nisu dali odgovore na naša pitanja:

1. Koliko dugo traje saradnja Fonda i Nataše Kandić sa Baričevićem?

2. Koliko puta ste se sastajali sa Baričevićem i da li ste sa njim razgovarali o njegovom svedočenju u procesu "Šešelj"?

3. Da li je po instrukcijama Fonda tužio Šešelja i državu Srbiju?

KO TO TUŽI SRBIJU I ŠEŠELJA? Hrvat traži pare, a onda se u sudnici pojavila ćerka proterane srpske porodice

Jutjub/HRT Nedjeljom u 2

 

 

4. Da li ga zastupa advokat koji je u bliskoj vezi sa Fondom ili direktno advokat Fonda?

5. Da li je tačna informacija koju smo dobili da su troškovi postupka koji je porodica iz Jakšića vodila protiv Baričevića sud iz Požege uplatio na račun Fonda?

6. Da li je Fondu poznato da je Baričević lažno svedočio u procesu protiv Šešelja (primer netačnih tvrdnji: Da je Šešelj rekao da treba pobiti svu decu iz mešovitih brakova/Toga nema u Šešeljevom govoru; Da je Aleksa Ejić bio predsednik SRS u Hrtkovcima/Aleksa Ejić nije bio predsednik SRS u Hrtkovcima; Da je SRS imala svoju filijalu u Hrtkovcima pre samog osnivanja stranke...)

7. Da li ste upoznati sa izjavama porodice sa kojom je Baričević menjao imovinu u kojima se navodi da je Baričević bolje prošao u toj razmeni?

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Vuk

09.02.2022 09:07

No comment! ŠEŠELJ IMAO PRAVO, I SADA GA PODRŽAVAM zbog ovakvih TRULIH Hrvata, a puna ih je Vojvodina, Srbija. NE DAJ BOŽE DA SMO MI SRBI U VOJVODINI MANJINA, ***ODAVNO NAM SE NE BI ZNAO ROĐENI KUČNI PRAG***, Znam da ovo nećete objaviti i NEKA VAS BUDE ZA TO SRAMOTA, ALI TO JE "GOLA" ISTINA!!!!!!!!!!!

Xxl

11.02.2022 16:34

Dokle će Srbija da trpi ovo zlo od nataše kandić.Ovo treba proterati u bestraga.