KRIVOKAPIĆ IZDAO SRBE Istoričar Raković: Prevario je narod, za njim niko neće žaliti!
Foto: Printscreen B92

Raković je u intervjuu za Srpski radio Čikago naglasio da je Krivokapić izdao, prevario i sludeo srpski narod Crne Gore na čijem je talasu postao premijer, a zbog te izdaje Krivokapić je ostao bez podrške svesrpske javnosti u Republici Srbiji, Republici Srpskoj, našem okruženju i dijaspori.

Đilas i Marinika blate svakog ko im ne povlađuje, na udaru zadnja se našla Skupština slobodne Srbije - Alo.rs

Prema Rakoviću, tri ključna događaja izdaje bila su: 1. Potpisivanje sramnog sporazuma Krivokapić-Bečić-Abazović 8. septembra 2020. protiv celovitosti Republike Srbije i srpske istorije Crne Gore; 2. Odbijanje da Krivokapić potpiše Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom u maju 2021. ali i kasnije; 3. Smena ministra pravde Crne Gore i izglasavanje Rezolucije o Srebrenici protiv Republike Srpske i srpskog naroda.

FANTASTIČNE VESTI ZA SRBIJU Brnabić: Sa ovim ugovorom, nebo je granica! - Alo.rs

Raković je rekao kako se nada da će sadašnja parlamentarna većina napraviti novu tehničku vladu, da će naredni parlamentarni izbori biti što pre, a opcija koju svi Srbi treba da podrže je Demokratski front.

Inače, Evropska komisija izrazila je danas očekivanja da će nova vlada Crne Gore biti formirana bez nepotrebnog odlaganja.

Advokat koalicije Moramo ponizio kandidate opozicije - Alo.rs

"Formiranje nove vlade je odgovornost političkih aktera u Crnoj Gori. Verujemo da će se to dogoditi bez nepotrebnog odlaganja", kazala je portparolka EK Ana Pisonero Hernandez za RTCG, pošto je crnogorski parlament izglasao nepoverenje vladi Zorana Krivokapića.

U Komisiji pozivaju sve političke partije da se fokusiraju i rade zajedno na sprovođenju reformi u vezi sa EU, u konstruktivnom duhu i u interesu građana Crne Gore.

"EU očekuje od bilo koje vlade u Crnoj Gori da odgovori na očekivanja građana da napreduju u procesu pristupanja EU“, naglasila je Pisonero.

Komentari (0)

Loading