AMERIKA I EU IMAJU MRAČNE PLANOVE Srbija ne sme verovati Lajčaku i Eskobaru!
Tanjug/Strahinja Aćimović

"Predstavnici režima moraju u svakom medjunarodnom kontaktu da insistiraju na fomiranju ZSO. Nijedan takav razgovor ne sme da prodje bez pominjanja Rezolucije Saveta bezbednosti (SB) Ujedinjenih nacija (UN) 1244 i bez insistiranja da se problem Kosova i Metohije vrati na nivo UN", rekla je potpredsednik SRS Vjerica Radeta, na konferenciji za novinare.

Ona je podsetila da su radikali bili protiv Briselskih sporazuma, tako da su se obraćali Ustavnom sudu za zahtevom da se ponište, podnosili krivične prijave, ali ti sporazumi "postoje", pri čemu je Srbija sve ispunila, a albanska strana gotovo ništa.

Prema njenim rečima, stavovi specijalnog predstavnika Evropske unije (EU) Miroslava Lajčaka i američkog izaslanika za Zapadni Balkan Gabrijela Eskobara, koji su bili ove sedmice u Prištini pa Beogradu, pokazali su da Vašington i Brisel ne žele da se kosovski problem rešava u interesu srpskog naroda i države Srbije.

"Očito je posle ovog dolaska Lajčaka i Eskobara da nisu hteli da ubede Prištinu da se formira ZSO. Lažna država Kosovo je njihovo čedo, kako su ih nagovorili ili naterali da naprave tu takozvanu državu, oni su tako u stanju i da im nalože kako da ponašaju", istakla je Radeta.

Dakle, konstatovala je Radeta, Amerika i EU ne žele rešavanje ovog problema već to mora da se vrati na SB UN i Rezoluciju 1 244, a to će se, naglasila je, svakako desiti ako predstavnici vlasti svaki medjunarodni razgovor počnu sa takvim zahtevom.

Podsećamo, lider SRS Vojislav Šešelj zahtevao je nedavno da u svim sledećim susretima sa strancima naši državni funkcioneri zauzmu stav da nema ništa od nezavisnosti (tzv.) Kosova, nema ništa od ukidanja Republike Srpske i utapanja u unitarnu BiH.

- Na to nikada i ni po koju cenu nećemo pristati –  rekao je Šešelj.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Dragi

03.02.2022 17:34

To je jedino ispravno i pravedno a ne ono što govore i preduzimaju okupatori .Oni otimaju deo kolevke Srbije