SRS POZVALA  DA SE ISPITA ŽENA KOJA SE HVALILA KLANJEM SRBA NA BOŽIĆ Više od 1.000 stanovnika ostalo je bez kuća u jednom danu (VIDEO)
Jutjub/Mila Lipar

 

Na intervju Mujić za MTV "Igman" od pre dve godine, poslednjih dana ponovo su ukazale organizacije srpskih žrtava iz BiH, pozivajući nadležne pravosudne institucije u toj zemlji da hitno reaguju.


Ona je u tom razgovoru rekla da je sa pripadnicima 28. divizije tzv. Armije BiH na Božić 1993. godine "upala" u selo Kravica, gde su počinjeni masovni zlocini.

Radikali u saopštenju navode da Tužilaštvo za ratne zločine nikada nije vodilo postupak zbog zločina nad Srbima u Kravici, i ne samo u Kravici.

"Izjavu Fadile Mujić iz Udruženja ''Majke Srebrenice'', o tome kako su muslimani izvršili nad Srbima masakr u Kravici, u čemu je i ona učestvovala, na Božić 1993. godine, preneli su svi mediji, izjava je komentarisana na svim društvenim mrežama i o tome bruji javnost. Samo tužilaštvo za ratne zločine ćuti", stoji u saopštenju SRS.

Pročitajte još...

SEĆANJE NA STRADANJE SRBA U Kravicama kod Bratunca počinje snimanje filma "Svedok"

Srebreničanka iznela svedočenje o krvavom piru u Kravicama - Alo.rs

SRS POZVALA  DA SE ISPITA ŽENA KOJA SE HVALILA KLANJEM SRBA NA BOŽIĆ Više od 1.000 stanovnika ostalo je bez kuća u jednom danu (VIDEO)

Jutjub/Mila Lipar

Fadila Munjič


Zato traže da se Tužilaštvo za ratne zločine odmah uključi u rasvetljavanje tog događaja.

"I da zahteva saslušanje Mujić na okolnosti iz njene izjave da su ''muslimanske snage, na čelu sa Naserom Orićem'' planirale napad na srpsko selo Kravica, kao i da je veliki broj žena iz Srebrenice, uključujući i nju, učestvovao u tom masakru i pljački", navode radikali.

I predsjednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta poziva Tužilaštvo za ratne zlocine Srbije da ispita Fadilu Mujić.

On podseća da je na Božić 1993. godine svirepo je ubijeno 49 Srba a najstarija žrtva je imala 90 godina. Selo je sistematski opljackano i zapaljeno je blizu 700 srpskih kuca, oko 2.000 pomocnih i 30-tak društvenih objekata.

"Više od 1.000 stanovnika ostalo je bez kuca u jednom danu i kroz snijeg se probilo prema Drini izbjegavši sigurnu smrt", navodi Linta i ističe da još uvijek ne postoji nijedna sudska presuda pred Sudom BiH za pocinjena svirepa ubistva Srba u Kravici i više od sto srpskih sela i zaseoka na podrucju srednjeg Podrinja.

Takode, ne postoji ni presuda za brutalno mucenje i ubistva zarobljenih srpskih vojnika i civila u srebrenickim logorima.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading