ŠIPTARI SPREMAJU RAT NA KOSOVU 2033! Albanska kompanija pokrenula skandaloznu borbenu video igru
Foto: Printscreen

Političari su šokirani ovom video-igricom i poručuju da je njen cilj da mlade generacije zadoji mržnjom.

Naime, „Rat na Kosovu 2033“ biće dvojezična igra, na albanskom i engleskom jeziku, u kojoj će avatari ratovati u različitim gradovima Kosova i predstavlja rat koji se odvija u modernom vremenu - 2033. godine.

Kako se navodi, ova video-igra će imati više sezona, a svaka sezona će se nastavljati u novom gradu - prva je u Prizrenu, druga u Prištini. Autori video-igre su Ardijan Krasnići i Muhamed Nanovće iz Prizrena i Ramiz Morina iz Lozane.

ŠIPTARI SPREMAJU RAT NA KOSOVU 2033! Albanska kompanija pokrenula skandaloznu borbenu video igru

Snežana Paunović - Alo - M. Jošida

 

Narodna poslanica Snežana Paunović je, komentarišući ovu igricu, za Alo! poručila da je zgrožena.

- I taman kada pomislim da sam sve videla i čula od „komšija sa Kosova i Metohije“, oni me iznenade novom glupošću i bezobrazlukom. Nemam sumnje da je jedino što ih zanima rat i prolivanje krvi. Sada su, koliko vidim, to pretočili u igricu. Valjda im je namera da mlade generacije zadoje mržnjom i na taj način ostanu na čvrsto zacrtanom cilju, a to je velika Albanija usred Evrope. Šteta je što nema ništa ljudsko u Aljbinu Kurtiju i njegovim kerberima - istakla je ona.

ŠIPTARI SPREMAJU RAT NA KOSOVU 2033! Albanska kompanija pokrenula skandaloznu borbenu video igru

Alo

 

I Vjerica Radeta, nekadašnja narodna poslanica, prokomentarisala je ovu skandaloznu igricu.

- Da im i to nisu doneli Lajčak i Eskobar?! To je još jedna u nizu provokacija. I biće sigurno još. Najvažnije je da mi ostanemo hladne glave i čvrstog stava. Pregovori s Prištinom ne smeju se nastavljati dok se ne formira Zajednica srpskih opština i to tačno onako kako je propisano Briselskim sporazumom. Nikakav ustupak ne smemo dozvoliti - navela je ona za Alo!.

Podsetimo, prošle godine je grupa programera najavila projekt izrade prve hrvatske video-igre pod nazivom „Bitka za Vukovar“.

Sam projekat je u Hrvatskoj naišao na egzaltiranu podršku, a kreator je ponosno izjavio za nacionalnu televiziju da će u igrici likovi biti inspirisani stvarnim ljudima i događajima.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Tesla

02.02.2022 09:22

To će im biti poslednji pokušaj u ovom veku!