Vulin čestitao ministru javne bezbednosti Narodne Republike Kine Novu godinu tigra
Jutjub/ MUP Republike Srbije

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin uputio je čestitku državnom savetniku ministru javne bezbednosti Narodne Republike Kine Džao Kedžiju povodom Nove godine tigra, poželevši mu dobro zdravlje i uspeh u svim inicijativama.
 
„U protekle tri decenije Narodna Republika Kina je dostigla izuzetan ekonomski i tehnološki razvoj i pokazala kako se, primenom komunističkih principa može postići napredak i obezbediti blagostanje svih građana“, poručio je ministar unutrašnjih poslova Vulin.
 
Takođe, podsetio je i na medicinsku pomoć koju je Narodna Republika Kina uputila mnogim zemljama tokom epidemije.
 
„Narodna Republika Kina je učinila korak dalje, kada je vakcinama i medicinskom opremom pomogla svim zemljama kojima je pomoć bila potrebna i time pokazala vrednost vizionarskog principa predsednika Si Đinpinga po kojem sve zemlje i svi narodi dele zajedničku sudbinu čovečanstva. Uveren sam da će, u Novoj godini tigra, Narodna Republika Kina nastaviti da se razvija ka poziciji  globalnog lidera u čemu će uvek imati svesrdnu i potpunu podršku Republike Srbije i srpskog naroda“, naglasio je ministar policije Vulin.  
 
Izrazio je očekivanja o nastavku saradnje na polju javne bezbednosti koja je, kako je ocenio, dosad pokazala izvanredne rezultate.
 
„Vaša poseta Republici Srbiji 2019. godine, iznedrila je, kada je reč o saradnji u domenu javne bezbednosti, izvanredne rezultate. Iskreno se nadam da ćemo, bilo u Beogradu bilo u Pekingu, nastaviti sa strateškom razmenom mišljenja u pitanjima od vitalnog nacionalnog interesa za naše zemlje“, naveo je u čestitki ministar Vulin.

Komentari (0)

Loading